ArtCaffe

ArtCaffe
ArtCaffe_Massimo

Massimov odlazak: Emotivni oproštaj obitelji, kolega i poštovatelja u zagrebačkom HNK-u

U zagrebačkom HNK-u 30. prosinca 2022. godine u 11 sati održana je komemoracija za Massima Savića kojoj su nazočili obitelj, mnogobrojni prijatelji, suradnici, kolege glazbenici, ali i mnogi koji ga nisu poznavali osobno no došli su na taj način iskazati mu poštovanje za svu glazbu koju nam je podario. Posebno emotivan bio je govor njegova bliskog suradnika, direktora Aquarius Recordsa Borisa Horvata, koji je na kraju kroz suze rekao: “Volim te, frende, i ne brini se, čuvat ćemo tvoje cure!”.

Massimo je bio neponovljivi interpretator, sjajan glazbenik, ali, još važnije od toga, velika i topla duša koja je širila pozitivu i ljubav svojom glazbom te je kroz četiri desetljeća uspješne karijere ostavio veliki trag u hrvatskoj pop kulturi. Imali smo prigodu, Unimedia/Opisfilm, i radost surađivati s njim, što nam je bilo veliko iskustvo i nadahnuće. Massimo je uvijek bio lider i iznimno je pazio na to da sve što radi bude na najvišoj razini. Na početku  pandemije korona virusa ukazao nam je čast odabravši upravo nas za realizaciju prvog hibridnog koncerta koji je održan u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, a u koji je uz publiku u dvorani pratila i online publika iz cijelog svijeta.

Pogledajte making off video s prvog hibridnog koncerta:

Posljednji pozdrav u HNK-u bio je ujedno i veličanstveni koncert u kojem su njegove hitove u instumentalnoj obradi izveli njegovi glazbenici i prijatelji, praćen pritom dostojanstenom tišinom. Na kraju, nakon  što su se prikazali kadrovi s njegova koncerta života iz Arene Zagreb, nazočni su ustali i dugotrajnim pljeskom posljednji put pozdravili velikog majstora.

Komemoraciji su, među ostalim, prisustvovali, uz obitelj, i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, intendantica HNK u Zagrebu Iva Hraste Sočo, kolege Husein Hasanefendić Hus, Mladen Max Juričić, Vladimir Kočiš Zec, Sanja Doležal, Zoran Predin, Alka Vuica, Ivana Vrdoljak Vanna, Marko Tolja, članice Meritasa i brojni drugi…

Izvedeni su neki od njegovih najvećih hitova, “Stranac u noći” i  “Da mogu”, koje su odsvirali Elvis Stanić, Henry Radanović i Ivo Popeskić. Nakon toga su se, uz prigodne riječi, oprostili i violinist Bruno Urlić te glazbenici Ivan Dečak i Aljoša Šerić te direktor diskografske kuće Aquarius Records Boris Horvat.

Nakon govora, članovi Massimova benda su uz Igora Geržinu izveli “Mali krug velikih ljudi” i “Neka ti plove brodovi”.

Massimo je bio i gost u prvoj sezoni emitiranja naše emisije ArtCaffe, a emisiju možete pogledati na poveznici:

Autor: Žana Begić

Fotografije: Ivan Mihaljević/Unimedia/Opis film

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)