ArtCaffe

ArtCaffe

Gordana Gadžić

Gordana Gadžić, glumica, ravnateljica Teatra Rugantino, Rođena i odrasla u Beogradu, gdje je završila Akademiju i počela uspješnu karijeru na filmu, kazališnim daskama i televiziji, ovjenčanu Zlatnom arenom, dolaskom u Zagreb na snimanje glavne uloge u filmu

“Čovjek koji je volio sprovode” sa Zoranom Tadićem, njezin život potpuno se mijenja. Zaljubljuje se u poznatog partnera sa seta Ivicu Vidovića, ubrzo odlučuje udati za njega i započeti život u Hrvatskoj, i to u turbulentnim devedesetima. Postaje majkom Filipa i Ane te sa suprugom proživljava osobnu i profesionalnu kalvariju u ratnim i poratnim godinama.

Zajedno pokreću nezavisni Teatar Rugantino, koji je aktivan i danas. Objavila je i monografiju o pokojnom suprugu i burnom životu s njim, povremeno snima s regionalnim i hrvatskim redateljima i bdije nad karijerama djece: Filipa, nove zvijezde HNK, i Ane, mlade producentice.

U emisiji govori o životu i odnosu prema Beogradu, ljubavnoj priči s jednim od najboljih hrvatskih glumaca, otporu glumačke i kulturne sredine zbog miješanog braka, profesionalnoj kalvariji u Dubrovniku, suradnji s etabliranim filmskim redateljima Markovićem, Golikom i Tadićem, radu na monografiji te munjevitoj karijeri sina Filipa.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)