ArtCaffe

ArtCaffe
ArtCaffe_Idis Turato

Idis Turato: Za mene je sve što vidim arhitektura, a ona je moj život

Idis Turato, jedan od najcjenjenijih hrvatskih arhitekata, koji nas je predstavljao i na Venecijanskom bijenalu, profesor na Arhitektonskom fakultetu, u Art Caffe je stigao nam iz Rijeke.

Pogledajte ArtCaffe:

Talijanskih korijena, pripada obiteljskoj lozi u kojoj su mnogi članovi bili ahitekti. Otkriva kako se njegov tjedni životni i radni ritam odvija između Opatije, Rijeke i Zagreba.

Smatra da dobar arhitekt, poput dobrog redatelja, mora nositi u sebi više talenata: biti umjetnik, vizionar, građevinar, poduzetnik… te da baš sve u našem životu sadrži elemente arhitekture. Naglašava kako mora dobro upoznati svog klijenta da mu može projektirati i sagraditi dom, koji će biti u skladu s njegovom osobnošću, potrebama i stilom života. Obožava Toscanu i Istru, u koje bježi kad mu to radne obveze dopuštaju. Komentira, među ostalim, i trend iseljavanja poslovnih ljudi iz velikih gradova, poput New Yorka ili Zagreba, u potrazi za mirom, prirodom, tišinom, bilo u ruralne, morske ili otočne destinacije.

#artcaffe #unimedia #borishomovec #opisfilm #hnkzagreb #idisturato #arhitekt #hrvatskaarhitektura #venecijanskibijenale #bienalle #arhitektonskifakultet

Autor: Božena M.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)