ArtCaffe

ArtCaffe
Igor Lešnik

Igor Lešnik: čast mi je što kao dekan imam priliku obilježiti 100 godina Muzičke akademije u Zagrebu

Igor Lešnik, nagrađivani je udaraljkaš, osnivač više festivala, profesor, dekan Muzičke akademije u Zagrebu. U ArtCaffeu govori o svojim počecima, školovanju, međunarodnim iskustvima, razvoju multiperkusionističkog obrazovanja i, naravno, o velikom jubileju 100 godina Muzičke akademije u Zagrebu.

Pogledajte emisiju:

Igor Lešnik , po mnogima jedan je od vodećih europskih udaraljkaša. Njegove kompozicije nalaze se na programima renomiranih solista i ansambala te svjetskih udaraljkaških natjecanja. U svojoj karijeri često je surađivao sa glasovitim kolegama, ima bogatu diskografiju i međunarodnu  koncertantnu djelatnost i pokretač je formalnog udaraljakškog obrazovanja kod nas te je na određeni način ucrtao Hrvatsku na udaraljkaške zemljovide svijeta.

Igor Lešnik u ArtCaffeu
Igor Lešnik u ArtCaffeu

Kao utemeljitelj studija udaraljki na Muzičkoj akademiji u Zagrebu redovit je gost uglednih sveučilišta a udaraljkaška glasila objavljuju njegove stručne radove. Član je međunarodnog odbora svjetskog udaraljkaškog udruženja Percussive Arts Society i predsjednik njegove hrvatske podružnice.

Igor Lešnik i Mišo Mihočević
Igor Lešnik i Mišo Mihočević

Dobitnik je nagrada Josip Štolcer Slavenski i Milka Trnina, a francusko ministarstvo kulture odlikovalo ga je  2003. naslovom Viteza reda umjetnosti i književnosti. Nastupa na glazbalima Adams, Arbiter i Zildjian. Igor Lešnik onaša dužnost dekana Muzičke akademije u Zagrebu i svojim radom doprinosi i daljenjem razvoju glazbenog obrazovanja kod nas.

Autor: Nikola Mihaljević

Fotogrfije: ArtCaffe

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)