ArtCaffe

ArtCaffe
Senka Bulić

Senka Bulić: Prvo sam htjela postati narikača…

Senka Bulić, kazališna i filmska glumica, producentica, redateljica i odnedavno intedantica HNK u Varaždinu, ali i nesuđena kiparica, gostujući u ArtCaffeu govori o kazališnoj sceni, Splitu, svom privatnom životu i karijeri, ljubavi i planovima za budućnost.
Pogledajte emisiju:

O Senki
Glumica, performerica i redateljica, producentica i odnedavno intedantica s velikim iskustvom u neovisnom kazalištu. Osnivačica je “Kazališta Hotel Bulić” s  nizom sjajnih predstava, poput “Eduarda Drugog”, ali i mnogih drugih. Senka Bulić je osoba koja osvaja svojom elokvencijom, ženstvenošću, intrigantnošću i ljubavi prema umjetnosti.
ArtCaffe Senka Bulić i Mišo Mihočević
ArtCaffe Senka Bulić i Mišo Mihočević
Manje je poznato da se u ranoj mladosti bavila i kiparstvom s “almodovarskim ludilom” na sceni i privatno. Prva scenska iskustva imala je u svom rodnom Splitu s počecima u “Titovim pionirima”, koji su iznjedrili i druga velika glumačka imena. Publika je prepoznaje kao ženstvenu, tajanstvenu, moćnu, snažnu, glasnu, izravnu, vulkanske energije, umjetnicu kakvu treba imati suvremena kulturna scena.
ArtCaffe Senka Bulić
ArtCaffe Senka Bulić
Senka je odnedavno preuzela HNK u Varaždinu i, kao i u svim kulturnim institucijama, i u kazalištu je velika borba s organizacijom rada i proračunima, u kojima pokušavaju sačuvati i unaprijediti program, radna mjesta, uvjete za izvedbe…  Posljedice pandemije utjecale su na odnos s publikom i u budućem vremenu čeka je veliki trudi i rad da se stvori neko novo ozračje koje će biti prihvatljivo i novim generacijama te koje će postaviti HNK u Varaždinu na mjesto koje mu objektivno pripada.
Autor: Nikola Mihaljević
Fotografije: Unimedia

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)