ArtCaffe

ArtCaffe
@artcaffe @opera @lidijahorvatdunjko @unimedia @opisfilm

Lidija Horvat Dunjko: Nakon nastupa na “Dori”, djeca iz susjedstva zvala su me “teta Nostalgija”

Lidija Horvat Dunjko, profesorica i operna pjevačica. U ArtCaffeu nam je  pričala o svojim životnim iskustvima, strasti koja je pokreće,  ljubavi prema sportu, kreativnom radu i, naravno,  operi. Govorila nam je o nastupima na svjetskim pozornicama, o umjetničkom procesu i inspiraciji koju pronalazi u glazbi. Pogledajte intimnu ispovijest jedne od najsjajnijih zvijezda opernog svijeta. ArtCaffe uvijek donosi više!

Pogledajte emisiju na sljedećoj poveznici i ne zaboravite kliknuti subscribe na naš kanal:

Lidija Horvat Dunjko nam je u ArtCaffeu ispričala mnoge zanimljivosti i o svojim drugim interesima izvan glazbe, primjerice o ljubavi prema sportu, o kreativnim majstorskim vještinama i obradi metala. Također, govorila nam je o svojim đacima, o profesorskom radu, o radosti odgajanja novih pjevačkih talenata, o svojim počecima i o tome kako je postala glazbeni zaljubljenik.

O Lidiji Horvat Dunjko

@artcaffe @opera @lidijahorvatdunjko @unimedia @opisfilmLidija je rođena je u Varaždinu, gdje je živjela do odlaska na Muzičku akademiju koju je diplomirala u klasi profesorice Zdenke Žabčić-Hesky. @artcaffe @opera @lidijahorvatdunjko @unimedia @opisfilmU svojoj bogatoj karijeri igrala je niz velikih uloga kao što je Kraljica noći u Čarobnoj fruli; Marie, živahnu u La fille du regiment; Rosinu u Seviljskom brijaču; Gildu u Rigolettu; Plavušu u Die Entführung aus dem Serail i još više od 30 uspješnih opernih uloga u Hrvatskoj i  inozemstvu. Nastupala je u Parizu, Theatre des Champs-Elysees, u Beču, u glasovitom Musikvereinu, u Ryerson teatru, u Massey Hall, potom na velikim pozornicama u Njemačkoj, Italiji, Irskoj, Austriji, Argentini, u Teatro Colon i Teatro Nacional Cervantes, Španjolskoj, Čileu, Portugalu, Rusiji, u Hali Čajkovskog Moskovskog konzervatorija te u Južnoafričkoj Republici. 

@artcaffe @opera @lidijahorvatdunjko @unimedia @opisfilmTakođer, netipično za opernu pjevačicu, imala je prigodu 1995. godine u suradnji s glazbenom grupom Magazin i Danijelom Martinovićem izvesti pjesmu autora Tončija Huljića i pobijediti na Dori  te se plasirati na Eurosong i ostvariti zapažen nastup s pjesmom Nostalgija

@artcaffe @opera @lidijahorvatdunjko @unimedia @opisfilmSurađivala je s velikim imenima operne scene, kao i s najistaknutijim dirigentima i orkestrima. Horvat-Dunjko osnovala je Opernu školu “Mirula” u suradnji s  Međunarodnom ljetnom školom u Pučišćima na Braču, a iznimno je aktivna u svom pedagoškom radu i predaje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Autorica: Žana Begić

Fotografije: Ivan Mihaljević/Opis film/Unimedia

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)