ArtCaffe

ArtCaffe

6. ožujka u Lisinskom četvrti koncert iz ciklusa „Mladi za mlade“ Hrvatske glazbene mladeži

Hrvatska glazbena mladež (HGM) nastavlja 31. sezonu s mladim glazbenicima u ciklusu „Mladi za mlade“, a koji će svojim programima pridonijeti svestranom razvoju i unaprjeđenju svih oblika kulturnih sadržaja za djecu i mladež u Hrvatskoj, s posebnim naglaskom na glazbu. Dosad su održana tri koncerta u ciklusu, a publiku očekuju još tri.

Tako će 6. ožujka u 20 sati u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog nastupiti saksofonisti Sven Crnković i Nikola Smetko, dobitnici Rektorove nagrade za 2021./22. godinu, te Domagoj Guščić na glasoviru.

Nakon tog koncerta na programu ciklusa su 10. travnja „Zvijezde glazbenih škola“ Nika Šincek, glasovir, Tonka Tkalec, flauta, Hana Rabadan, violončelo, Andrija Cukrov, violina, Antea Čvorak, violončelo, Noa Papić Bogadi, gitara, Grgur Zagrajski, glasovir uz goste horniste iz Glazbenih škola „Josip Slavenski“ i „Davorin Jenko“ iz Beograda, a 15. svibnja nastupit će dobitnik nagrade „Ivo Vuljević“ HGM-a za najboljeg mladoga glazbenika u 2023. Lovro Peretić.

Ciklus „Mladi za mlade“ utemeljen je 1992. u suradnji s renomiranim institucijama te predstavlja mladoj publici izvođače njihove generacije, a mladim glazbenicima pruža priliku da stječu svoju publiku, pritom promovirajući najbolje među njima.

„Misija Hrvatske glazbene mladeži je približiti kulturu i umjetničko stvaralaštvo mladim ljudima, a poseban naglasak u našem djelovanju je glazba. Iznimno smo ponosni na ciklus Mladi za mlade koji već gotovo tri desetljeća organiziramo u suradnji s Muzičkom akademijom Sveučilišta u Zagrebu, a posljednjih godina uz podršku mnogih glazbenih škola i natjecanja te Glazbene mladeži Splita. Stotine glazbenika muziciralo je tijekom tog razdoblja, a desetine tisuća mladih ljudi slušalo je njihove izvedbe“, istaknula je kaže glavna tajnica HGM-a Dubravka Dujmović Kušan.

Svi koncerti prenose se putem YouTube kanala, kojem se možete priključiti prateći Facebook stranice HGM-a, @jmcroatia Mladi za mlade ili web stranice www.hgm.hr i www.gmzz.hr

Autorica: Žana Begić

Foto: HGM

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)