ArtCaffe

ArtCaffe

Art Future u Zagrebu – jedinstveno umjetničko iskustvo, iza inovativnog projekta stoji hrvatska pamet

Tijekom rujna i listopada na lokacijama po cijelom Zagrebu  može se vidjeti nešto doista jedinstveno – izložba u proširenoj stvarnosti ili popularnije u AR-u, čime je cijeli grad postao pravi futuristički izložbeni prostor. Stoga tijekom šetnje gradom provjerite svoje pametne telefone kako biste doživjeli jedinstveno umjetničko iskustvo – Art Future.

Art Future prva je izložba digitalne umjetnosti u proširenoj stvarnosti u Hrvatskoj i cijeloj Jugoistočnoj Europi, a tu inovativnu i futurističku izložbu može se pogledati potpuno besplatno u sklopu zagrebačke Artupunkture – platforme za kulturu i umjetnost, i koja će potrajati do 15. listopada.

Iza inovativnog projekta stoji uspješni hrvatski start-up Equinox Vision, koji je razvio platformu za konzumiranje sadržaja proširene stvarnosti na mobilnim uređajima, a usporedno s ART FUTURE, kreće i “T5G budućnost by ALU” manifestacija.

Time Zagreb staje uz bok velikim svjetskim gradovima i predvodnicima digitalne umjetnosti kao što su Hong Kong, New York i Berlin. Izložba, naime, spaja umjetnost i tehnologiju, stvarnost i proširenu stvarnost, a ne prati se golim okom već putem ekrana na našim mobitelima. U pitanju su prije svega animirani trodimenzionalni modeli koji će putem proširene stvarnosti biti integrirani u gradski prostor i to na više od 30 prepoznatljivih zagrebačkih lokacija – od Trga bana Jelačića do Jaruna.

Ivan Voras, CEO i suosnivač Equinoxa, rekao je kako je Art Future dokaz da hrvatsko znanje i hrvatska start-up scena može konkurirati velikim svjetskim igračima, što uostalom pokazuje interes za investiranje u ovaj proizvod kao i sve veći broj poziva koji stižu iz inozemstva.

Autor: Nikola Mihaljević

Fotografija: Art Future

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)