ArtCaffe

ArtCaffe
Boris Svrtan

Boris Svrtan: otkrio sam najbolju pastrvu na svijetu…

Boris Svrtan – kazališni i filmski glumac, profesor na ADU, ravnatelj „Gavelle“. Pogledajte što zajedničko imaju on i Miroslav Krleža, kakvi su to zagorski geni, koliko se može pjevati u komadu, što je to kantata, idu li mu studenti na živce ili je od njih moguće i nešto naučiti, što  to čuje, a što ne čuje i, na kraju, gdje je to najbolja pastrva i zašto nije ostao na domaćoj janjetini.

Pogledajte emisiju ArtCaffe

O Borisu
Diplomirani glumac, trenutno zaposlen kao izvanredni profesor na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Reiirao 11 predstava, autor je dva kazalirna komada, i četiriju dramatizacija. Roden je u Rijeci 7. listopada 1964. godine;a u Zagrebu je pohađao V gimnaziju. Diplomirao je na ADU 1988. godine. Za vrijeme studija glumi u nekoliko predstava u Dramskom kazalištu ,,Gavella”, te u HNK, na Dubrovačkim ljetnim igrama i u CD ,,Histrionu.

Boris Svrtan
Boris Svrtan

ULOGE U DRUGIM MEDlJlMA
Ostvario je brojne uloge na l’ilmu i televizijama HTV, RTL i Nova TV. IVa filmu je odigrao petnaestak uloga, od kojih su najzapaienije u ,,Maršal”  Vinka Brešana, u ,,lza stakla” Zrinka Ogreste, u ,,Dugoj mračnoj noći” Antuna Vrdoljaka, te u filmu ,,St0 je Iva snimila” Tomislava Radića. Na televiziji odigrao je dvadesetak uloga u nekoliko televizijskih serija i situacijskih komedija, te ulogu J.B.Tita u dvije igrano-dokumentarne serije Antuna
Vrdoljaka i Silvija Jasenkovita. Snimio je sedamdesetak uloga na radiju i autor je dramatizacije Kolarove ,,Brezet'” prilagođene radio-drami.

Boris Svrtan i Mišo Mihočević
Boris Svrtan i Mišo Mihočević

PROMOCIJA POEZIJE
Sudjelovao u mnogim poetskim nastupima, medju kojima su ,,Posvete pjesnicima” i ,,Tinovi dani” u Vrgorcu. Osmislio je i sa studentima sudjelovao u programima na temu Miroslava Krleža i njegova djela, Festivalu ,,Krleža na Gvozdu”, te u obilježavanju loo-te obljetnice smrti A.G.Matoša u KIC-u i ,,Histrionskom domu” 2014.
GLAZBA
Autor je glazbe za predstave ,,Romanca o tri Ijubavi” .Soljana, i ,,Balade Petrice Kerempuha” M. Krleže, te izbora glazbe za nekoliko predstava, medu kojima ,,Moj slučaj” i ,,Silent Screams”.

Autor: Nikola Mihaljević

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)