ArtCaffe

ArtCaffe
@ninasimone @artcaffe @klubkomedija @jazzscena

‘Hommage to Nina Simone’ u Klubu Komedija; koncert Sandre Halužan posvećen legendarnoj pjevačici

Nina Simone, legendarna američka jazz pjevačica, kantautorica, pijanistica, aranžerka i aktivistica za crnačka građanska prava. Govorila je da je ona crnačka klasična glazbenica, a u njezinoj glazbi su se osjetili utjecaji od klasične glazbe preko jazza, soula, ritam & bluesa, gospela do pop glazbe.
Poznata je i pod nadimkom High Priestess of Soul, ili visoka svećenica soula, a njezini nastupi su uvijek bili u širokom emotivnom spektru od melankolije do ekstremno veselih raspoloženja.
U Klubu Komedija njezinu glazbu isto tako emotivno izvodi jazz pjevačica i instrumentalistica Sandra Halužan u društvu još trojice čarobnjaka domaće jazz scene: Nikole Šanteka na klavijaturama, Bojana Skočilića na kontrabasu te Antuna Profete na bubnjevima.
Najpoznatije hitove Nine Simone izvodit će sjajna domaća pjevačica Sandra Halužan, poznata jazz publici kao jedna od nadolazećih glazbenih zvijezda ovog zahtjevnog glazbenog žanra, a uz nju je tu i sjajan bend sastavljen od prvoklasnih glazbenika nove hrvatske jazz scene.

Pogledajte najavu koncerta:

O Sandri Halužan

Sandra potječe iz glazbeničke obitelji i bavi se glazbom od malih nogu te se razvila u multiinstrumentalisticu, vokalisticu, vokalnu pedagoginju, aranžerku i skladateljicu. Klasičnu glazbenu naobrazbu stječe u školama „Vatroslav Lisinski“, gdje završava teoriju glazbe i klarinet, u klasi prof. Luke Vlahovića, te u glazbenoj školi „Blagoje Bersa“ gdje je završila solo pjevanje u klasi prof. Viktorije Badrov. Tijekom srednje škole usavršavala se na vokalnim i instrumentalnim seminarima klasične glazbe.

@ninasimone @sandrahaluzan @artcaffe @klubkomedijaTijekom školovanja održavala je solističke koncerte u najznačajnijim dvoranama, a nakon što je završila klasično obrazovanje, dodatno se usavršava u jazzu kod Lele Kaplowitz, gdje upoznaje jazz improvizaciju te holistički pristup pjevanju. Nakon toga pohađala je Berklee Summer School at Umbria Jazz Clinics u Perugiji, JM Summer School u Grožnjanu, a svirala je i s velikim imenima poput Patrice Williamson, Jeffreyja Ramseya, Dennisa Montgomeryja III., Matthewa Nicholla, Yorona Israela, Jeffa Stouta, Louisa Bonille, Johna Rilleyja, Alexa Sipiagina, Dicka Oattsa, Thana Alexa i drugih.

U proljeće 2019. pobjeđuje na natječaju za “Nove nade jazza” platforme jazz.hr festivala “Marjan Marjanović” te nastupa u Klubu Komedija te pokreće niz zanimljivih projekata i bavi se podučavanjem vokalnih tehnika, predaje u glazbenoj školi “Ladislav Račić”, poznatijoj kao “Rock akademija”.

S kolegicom Lelom Kaplowitz pokrenula je festival “Jazzera” na Murteru te komponira i izvodi autorske jazz skladbe na zagorskom dijalektu.

Autorica: Žana Begić

Fotografije: Privatna arhiva Sandre Halužan

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)