ArtCaffe

ArtCaffe
@klubkomedija @artcaffe @vayacondios

Tribute to Vaya Con Dios u Klubu Komedija za sve ljubitelje ovog poznatog sastava

Tribute to Vaya Con Dios vesela je petorka glazbenih zabavljača i obožavatelja izričaja Vaya Con Diosa, koji svojim energičnim i emotivnim interpretacijama vjerodostojno oživljavaju vatreni duh tog slavnog i nezaboravnog benda. Svi članovi benda su redom afirmirani glazbenici, a to su: Katarina Vukadin, vokal, Goran Žegarac, akustična i električna gitara, Kristian Gregurić, bas gitara, Maro Market, klavijature i harmonika, te Goran Markić na bubnjevima.

Karte kupite radnim danom na blagajni Kazališta Komedija u Oktogonu ili online na: Online ulazice za koncert Tribute To Vaya Con Dios

O Vaya Con Diosu

Vaya Con Dios  belgijski  je sastav koji je stekao veliku popularnost osamdesetih i devedesetih godina prošlog stoljeća. Njihova glazba često kombinira različite žanrove poput popa, jazza, bluesa i gypsy swinga, čineći ih jedinstvenim i prepoznatljivim bendom. Glavna vokalistica grupe Dani Klein ima snažan i emotivan vokalni izraz koji je pridonio prepoznatljivosti njihova zvuka.

Pogledajte video najavu:

Poveznica s gypsy swing glazbom može se pronaći u utjecaju djangoreinhardtskog stila gitarske svirke na njihovu glazbu. Django Reinhardt, legendarni belgijski gypsy jazz gitarist, bio je ključna figura u razvoju ovog žanra. Njegov inovativni pristup gitarskom sviranju, zajedno s violinistom Stéphaneom Grappellijem, oblikovao je gypsy swing glazbu. Karakteristični elementi uključuju brze gitarske dionice, virtuoznost i živahni ritam.

@klubkomedija @artcaffe @vayacondiosU mnogim pjesmama grupe Vaya Con Dios možete primijetiti tragove ovog gypsy swing stila, posebno u načinu sviranja gitare i ritmičkom uzorku. Ova kombinacija različitih glazbenih utjecaja stvorila je jedinstven i upečatljiv zvuk koji se dobro uklopio s atmosferom vremena.

Autorica: Žana Begić

Fotografije: arhiva

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)