ArtCaffe

ArtCaffe
@ivahrastesoco @hnkzagreb @artcaffe @operaeurope

Intendantica zagrebačkog HNK dr. sc. Iva Hraste-Sočo dobila još jedno veliko priznanje za svoj rad izborom u Upravni odbor Opera Europe

Iva Hraste-Sočo od početka svog mandata u HNK-u vezana je za dobre vijesti, od programskih unaprjeđenja, gradnje druge scene, povećanja broja pretplatnika… To je samo nastavak njezine plodne karijere još od vremena kad je bila jedna od najmlađih opernih prvakinja, potom uspješna diplomatkinja te sad opet kao istaknuta kazališna osoba.

Zato nas ni najmanje ne čudi što je intendantica Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu dr. sc. Iva Hraste-Sočo izabrana u Upravni odbor Opera Europe, najvećeg europskog udruženja opernih i baletnih kuća.

@ivahrastesoco @hnkzagreb @artcaffe @operaeuropeNakon iznimno uspješnih događanja u suorganizaciji zagrebačkog HNK i Opera Europe u ožujku u Zagrebu, na kojemu je sudjelovalo više od 70 intendanata, poslovnih ravnatelja, producenata i opernih stručnjaka iz cijelog svijeta, u Beču se od 11. do 14. travnja održala konferencija čiji je glavni fokus bio na razvoju publike.

Gotovo 500 sudionika, redom intendanata, producenata i opernih profesionalaca okupili su se u Beču da bi predstavili primjere dobre prakse i razmijenili znanja o ovoj iznimno važnoj temi za budućnost izvedbenih umjetnosti.

@ivahrastesoco @hnkzagreb @artcaffe @operaeuropeNa Generalnoj skupštini Opera Europe održanoj u petak, 12. travnja 2024., dr. sc. Iva Hraste-Sočo izabrana je u Upravni odbor, čime se nastavlja pozicioniranje središnjeg hrvatskog kazališta u europskom kulturnom krugu.

Tijekom konferencije, sudjelovala je u panel-raspravi posvećenoj prezentaciji primjera dobre prakse kada je riječ o razvoju partnerskih odnosa s privatnim sektorom, čime su napori HNK u Zagrebu u ovom području prepoznati na europskoj razini — predstavljena je suradnja s tvrtkom Mplus, koji već drugu sezonu daje značajnu podršku unaprjeđenju korisničkog iskustva HNK u Zagrebu.

Autorica: Žana Begić

Fotografije: arhiva HNK/Ivan Mihajević

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)