ArtCaffe

ArtCaffe

Iz jednog pogleda, ljubav se rodila… Massimo je u Areni dao puno više od glazbe i koncerta, stopio je dušu s publikom

Massimo Savić održao je veličanstveni koncert u Areni Zagreb, a toliko pozitivne energije, ljubavi, nesebičnog davanja, vrhunske interpretacije i glazbe mogu dati samo najveći. Bio je to događaj koji će pamtiti publika svih naraštaja , jer je Massimo radost i užitak izvedbe pred više od 13.000 duša podijelio s njom bez trunke zadrške, do kraja i iz dubine duše, lebdeći, nošen posebnom energijom i ljubavlju. Massimu, bendu i gostima hvala što su Zagreb vratili tamo gdje mu je mjesto i pokazali da je i dalje metropola europske pop kulture i kvalitetne glazbe.

U istupima prije samog koncerta Massimo je često isticao da će to biti njegov koncert života, kruna bogate karijere duge četiri desetljeća, a publici je otvoreno priznao da nikad prije nije “imao ovoliku tremu na koncertu, nikad!“. Međutim, kao i svi vrhunski umjetnici i performeri, on je i taj osjećaj uspio pretvoriti u more ljubavi i davanja, u glazbu, u život…  Još jednom je pokazao da je puno više od pjevača, da je potpuni umjetnik, a njegova uvijek besprijekorna i precizna interpertacija vodila je publiku u gotovo trosatni užitak za čula.

ArtCaffe_Massimo u Areni_2 ArtCaffe_Massimo u Areni_1

Sve je počelo uvodnim nastupom velikog zbora “Akademski zbor FFZG – Concordia discors”, nakon toga pojavio se Massimo, kao i uvijek elegantno odjeven, ovaj put u bijelom, s unikatnom gitarom u rukama i maestralno odsvirao uvodni solo njegova velikog hita s početka karijere, još iz vremena Doriana Graya, “Sjaj u tami”. Publika je odmah pozitivno reagirala i do kraja ga pratila od pjesme do pjesme koje je izvodio, od “Jedan dan ljubavi”, “Neka ti plove brodovi”, “Sretan put” i “Dodirni me slučajno”. Treba naglasiti da je bend bio odličan, a vrlo decentan i promišljeno dizajniran scenski ambijent i rasvjeta s vrhunskom tonskom slikom bili su na razini najvećih svjetskih izvođača.

Massimu su se potom na pozornici pridružile Meri Jaman i Anita Valo iz grupe Meritas te su izveli poznatu baladu “Odjednom ti”. Nakon toga su se nizali noviji hitovi, “Zamisli”, nešto stariji, ali uvijek aktualni, “Indija”, a potom – uz posebnu uvodnu solažu virtuoza na saksofonu Igora Geržine – veliki Azrin hit “Gracija”. Glazbena bajka nastavila se izvođenjem “Kladim se na nas”, “Nisam spreman”, na kojoj mu se na klaviru pridružio Zvjezdan Ružić i izveo vrhunski klaviristički performans. Nakon toga dolazi do eksplozije energije izlaskom na pozornicu Ivana Dečaka iz Vatre te posebno “modno osviještenog” Predraga Martinjaka Peggyja. Massimo nije samo naš, on je po svemu i velika europska zvijezda, a to je dokazao posebnim gostom, kojeg nazivaju talijanskim Barryjem Whiteom,  Mariom Biondijem, a njihov zajednički nastup bio je susret nevjerojatne vokalne energije dvojice vrhunskih interpreta. Massimo je neskriveno iskazivao oduševljenje emocijama i atmosferom koncerta i zahvaljivao publici u prepunoj dvorani, rekavši: “Vi ne znate koliko mi ovo znači”.

ArtCaffe_Massimo u Areni_3 ArtCaffe_Massimo u Areni_5

Prema reakcijama pubike, vrhunac koncerta zasigurno je bila izvedba hita “Iz jednog pogleda”, a trijumfalno finale prvog dijela koncerta bio je duet s Nenom Belanom “Zar više nema nas”. Publika je ovacijama i gromoglasnim pljeskom pozvala Massima i bend koji su se vratili na bis i izveli svojevrsnu himnu “Mali krug velikih ljudi”, iako je te večeri u dvorani bio veliki krug sretnih ljudi. Na kraju je izvedena pjesma “Krug u žitu”.

ArtCaffe_Massimo u Areni_4 ArtCaffe_Massimo u Areni_6

Po mnogima ovo je bio koncert za povijest, definitivno vrhunski glazbeno-scenski spektakl, esencija pozitivnih emocija, jedinstvena glazbena bajka koju mogu ispričati samo najveći. Massimo, hvala!

Autor: Nikola Mihaljević

Foto: Unimedia

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)