ArtCaffe

ArtCaffe

Klasika u HNK-u nedjeljom – Ciklus komornih koncerata

U Hrvatskome narodnom kazalištu u nedjelju, 16. listopada, počeo je Ciklus komornih koncerata Zagrebačke filharmonije i Opere zagrebačkoga HNK. Koncerti će se održavati nedjeljom u foyeru zagrebačkoga HNK.

Ciklus je nastao na inicijativu šefa dirigenta Zagrebačke filharmonije maestra Dawida Runtza, što je Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu s veseljem prihvatilo. Ljubitelji klasične glazbe nedjeljama će moći slušati neke od najboljih glazbenika-solista orkestara Zagrebačke filharmonije i Opere zagrebačkoga HNK.

U nedjelju, 16. listopada 2022. u 11 sati izvodio se Septet u Es-duru, op. 20 Ludwiga van Beethovena. Nastupili će Martin  Draušnik, violina, Hiwote  Tadesse, viola, Janko Franković, violončelo, Marko Radić, kontrabas, Rude Mimica, klarinet, Petar Kšenek, rog i Matko Smolčić, fagot.
Idući nedjeljni susret predviđen je za 6. studenoga 2022., kad će u kazališnome foyeru orkestar izvoditi uvertiru Seviljskoga brijača Gioachina Rossinija (u obradi  J. Linckelmanna), Trio za trombon, tubu i klavir Erica Ewazena i Trois pieces breves Jacquesa Iberta.

Autor: Žana Begić

Foto: HNK Zagreb

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)