ArtCaffe

ArtCaffe
Kodkucejenajgore, KNAP

KNAP otvorio kazališnu sezonu uz salve smijeha, podršku dala i brojna poznata lica iz svijeta kulture

Salve smijeha, dugi pljesak popularnoj hit komediji, a potom i ugodno druženje u KNAP-u, mjestu koje je uvijek bilo mjesto susreta velikog broja umjetnika – tako je u subotu započela nova kazališna sezona ove kultne institucije Centra kulture na Peščenici.

Podršku KNAP-u i novoj sezoni dala su i brojna poznata lica koja su se tamo okupila: glumice i glumci Jagoda Kumrić, Konstantin Haag, Petra Kraljev, Manuela Svorcan, Marijana Matoković, redateljice Iva Srnec Hamer i Nevena Vukes, pjevač Marko Vukes, producent Tadija Kolovrat, književnica Snježana Babić-Višnjić, dramski pedagog Marin Bukvić, voditeljica Ida Hamer, voditelj Ljudevit Grgurić Grga i mnogi drugi.

 

Predstava koja je ove subote oduševila publiku bila je dramatizacija poznate uspješnice Ephraima Kishona „Kod kuće je najgore“, u izvedbi fantastičnih i energičnih Dunje Fajdić i Marka Hergešića, a u režiji Borisa Kovačevića, koji je također došao podržati ovaj početak sezone. Komedija je to koja je kroz godine postala prava miljenica publike i sljedeću izvedbu imat će 16. studenoga.

Novu sezonu KNAP je započeo uz novog voditelja, dramskog pisca Igora Weidlicha, a među prvim potezima bilo je raspisivanje natječaja za novi dramski tekst.

„Ovo je zaista bila posebna večer i velika hvala svima koji su nas došli podržati, znam da su to istinski zaljubljenici u kazalište. Hvala kolegicama i kolegama iz svijeta umjetnosti, a posebna hvala vjernoj publici, za njih pripremamo još brojne poslastice. Zato zabilježite KNAP na svojoj karti jer bit će iznenađenja. Neka sezona počne!“, istaknuo je Weidlich.

Naravno, na repertoaru će publika ove sezone imati prilike pogledati trenutačne produkcije KNAP-a: „PLAY HARMS ili sasvim obične besmislice“ 21.10. te „Muškarci više vole plavuše“ 27.10., dok je hit predstava „Kako ubiti suprugu ili supruga bez suvišnih zašto“ na repertoaru 10. studenoga.

 

„Boris Kovačević, koji je s mjesta voditelja kazališta otišao u mirovinu 2022., zadužio je KNAP sjajnim predstavama koje i dalje igraju na našem repertoaru i pune dvoranu do posljednjeg mjesta. A novi kolega Weidlich svojom jasnom vizijom razvoja kazališne djelatnosti te pozitivnom energijom koju donosi u naš mali kazališni tim, zasigurno će unaprijediti program. Osobito je važno istaknuti da kazalište KNAP djeluje unutar Centra za kulturu te je njegova uloga drugačija u odnosu na ostala gradska kazalište, na što Weidlich stavlja posebnu pozornost“, rekla je Anja Planinčić, ravnateljica Centra kulture na Peščenici.

Upravo suradnja s nezavisnom kazališnom scenom i otvorenost za nove projekte ostaju jedna od temeljnih misli vodilja KNAP-a, imajući u vidu pružanje mogućnosti umjetnicima bez ‘svoje’ scene da predstave svoj rad zajednici. S druge strane, KNAP politikom prilagođenih i povoljnih cijena ulaznica dodatno otvara vrata najširem spektru gledatelja, od učenika i studenata pa do umirovljenika.

Autor: Žana Begić

Foto: Hana Pučak/KNAP

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)