ArtCaffe

ArtCaffe
ArtCaffe Miran Kurspahić

Miran Kurspahić: glumac, redatelj, performer, glazbenik, ukratko kreativac

Miran Kurspahić – kazališni redatelj po obrazovanju, glumac po spletu okolnosti, roker po srcu, modni mačak po ambiciji, pogledajte što ima reći o nezavisnoj kazališnoj sceni, što je to trulo na Akademiji dramskih umjetnosti, zašto ga nije htio „primiti u guzu“ i je li uopće diplomirao, kako se borio protiv nepotizma i nepravde i, na kraju, ali ne i manje važno, hoće li ove godine osvojiti „Marula“? Sve skupa opušteno i veselo u ArtCaffeu…

Pogledajte emisiju:

Miran Kurspahić hrvatski je kazališni redatelj, glumac, performer, glazbenik. Nakon mature na gimnaziji u Zagrebu studirao je Kazališnu režiju i radiofoniju na Akademiji dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu i diplomirao je 2007. godine. Nešto prije upisa na Akademiju osnovao je kazališnu družinu Neprofitabilni amateri u sklopu koje režira nekoliko predstava na području Zagreba, poput Kiki ili posao u Hrvata. Godine 2006. u produkciji ADU-a režira predstavu Vrijeđanje publike,  koja se premijerno prikazala na festivalu u Zagrebu.

Nakon toga dobio je priliku i gostovao u Strasbourgu na tamošnjem kazališnom festivalu “Premières” te je tamo režirao francusku inačicu predstave. Nakon studija ostvario je veliki broj uloga u kazalištu, televiziji, filmu, a isto tako aktivan je kao performer i osobito kao glazbenik.

Autor: Nikola Mihaljević

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)