ArtCaffe

ArtCaffe

Laibachov apolitično-politički mjuzikl  „Wir sind das Volk“ u Lisinskom

Početkom travnja u zagrebačku dvoranu Vatroslava Lisinskog stiže legendarna slovenska grupa Laibach u, kako se najavljuje, najoriginalnijem izdanju.  

Apolitično-politički mjuzikl „Wir sind das Volk“ („Mi smo narod“) okuplja ono što se davno trebalo dogoditi: jednu od najposebnijih skupina u povijesti i njemačkog dramatičara i pjesnika Heinera Müllera. Koliko ta kultna avangardna grupa voli pomicati granice, potvrđuje i činjenica da su oni prvi inozemni bend koji je nastupio u Sjevernoj Koreji.

Stoga su jedva dočekali i izazov da sudjeluju u ovoj fantastičnoj mješavini kazališta i koncerta uz komentar: „Napokon! Takve bismo stvari trebali raditi češće, onda bi nam ‘obični’ koncerti postali veliki izazov!“.

Uoči gostovanja, kratko su najavili na što se publika može pripremiti: „Publiku u Lisinskom očekuje vizualni i sadržajni spektakl laibachovskih dimenzija. Plus, naravno, gola istina o pojmu naroda“.

U ovom jedinstvenom mjuziklu raskošne produkcije, koja uključuje atraktivne video-projekcije, sudjeluju Mina Špiler, Katarina Stegnar, Cveto Kobal, Sašo Vollmaier, Vier Personen Quartet, The Stroj i njegova svetost Peter Mlakar.

Prije zagrebačkog nastupa, Laibach će „Wir sind das Volk“ izvesti četiri puta pred berlinskom publikom, a potom slijede nastupi diljem Europe.

Fotografija: Tomislav Gangl

Autor: Nikola Mihaljević

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)