ArtCaffe

ArtCaffe
5.Amadeus fest Figarov pir

Opera i zahvalnice podupirateljima na otvaranju Amadeus festa u Bjelovaru

Svečanim otvaranjem, 12. 10. 2022. u Domu kulture i uz online publiku koja je pratila videoprijenos, započeo je 5. Amadeus fest u Bjelovaru. Na otvaranju je uprizorena skraćena verzija opere “Figarov pir” W. A. Mozarta u izvedbi sjajnih međunarodnih solista iz ansambla Opera Pannonica iz Osijeka te uz pratnju orkestra Umjetničke škole Luke Sorkočevića iz Dubrovnika pod ravnanjem maestra Slobodana Begića.

Svečano otvaranje počelo je  obraćanjem izvršnog producenta Nikole Mihaljevića, koji je pozdravio visoke uzvanike: župana Bjelovarsko-bilogorskog Marka Marušića, u funkciji izaslanika pokrovitelja predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, gospođu Jasnu Vaniček-Fila, izaslanicu ministrice kulture i medija Nine Obuljen Koržinek, zatim gospođu Đurđu Adlešić, predsjednicu Kulturnog vijeća Grada Bjelovara i izaslanicu gradonačelnika Darija Hrebaka te ostale uvažene goste i nazočne u dvorani, kao i one koji su otvaranje gledali putem videoprijenosa.

Profesor Hrvoje Pintarić, umjetnički ravnatelj Amadeus festa, uručio je posebne zahvalnice za podršku festivalu kroz prvih pet godina i izrazio nadu da će se ta podrška na istoj ili prema mogućnostima i još višoj razini nastaviti i u budućnosti kako bi festival i dalje imao trend rasta i razvoja.

Gospođa Jasna Vaniček-Fila, primajući zahvalnicu, istaknula je podršku organizatorima i pohvalila festival i njegove učinke za razvoj publike i kvalitetan program koji spaja već renomirane i mlade talentirane umjetnike u počecima karijere. Uime Grada Bjelovara zahvalnicu je primila predsjednica Kulturnog vijeća Grada Bjelovara, gospođa Đurđa Adlešić  i na taj način dala podršku organizatorima.

Jasna Vaniček-Fila

Jasna Valiček-Fila, izaslanica ministrice kulture i medija

Đurđa Adlešić

Đurđa Adlešić, predsjednica Kulturnog vijeća Grada Bjelovara

Ispred Glazbene škole Vatroslava Lisinskog Bjelovar zahvalnicu je primila profesorica Vanda Novoselec. koja je osmislila i provodi radionice za djecu u sklopu dodatnih programa festivala, pod nazivom “Mozart za vrtićance” te je izrazila zahvalnost što su organizatori prepoznali potporu glazbene škole i izrazila nadu za daljnji razvoj Amadeus festa.

Vanda Novoselec, prof. GŠ Vatroslava Lisinskog Bjelovar
Vanda Novoselec, prof. GŠ Vatroslava Lisinskog Bjelovar
Amadeus fest dodijeljane Zahvalnice
Amadeus fest: dodijeljene zahvalnice podupirateljima

Potom je  župan bjelovarsko-bilogorski Marko Marušić, održavši prigodan govor, proglasio festival otvorenim te su scenu preuzeli umjetnici, međunarodni ansambl Opera Pannonica i okestar UŠ Luke Sorkočevića, pod dirigiranjem maestra Slobodana Begića.

Mladi umjetnici  nadahnuto su i na užitak publike izveli operu “Figarov pir” te na kraju bili nagrađeni dugačkim pljeskom i povicima “Bravo!!!”.

Samu izvedbu i atmosferu s “Figarovog pira” pogledajte i poslušajte u nastavku:

Autor: Žana Begić

Fotografije: Opis film

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)