ArtCaffe

ArtCaffe

Operni gala koncert najavio novi smjer zagrebačkog HNK

Nova kazališna sezona HNK u Zagrebu počela je 18. rujna Opernim gala koncertom. Publika i građani imali su jedinstvenu priliku poslušati nastup operne zvijezde Piotra Beczałe, jednoga od najljepših opernih glasova današnjice, uz ravnanje našega proslavljenog maestra Ivana Repušića te nastup solista, Zbora i Orkestra zagrebačke Opere.

Višestrukim ovacijama i dugotrajnim pljeskom publike završio je svečani koncert koji su u izravnom prijenosu pratili i građani na velikom ekranu ispred kazališta.
„Ovim koncertom najavljujemo novi smjer našega kazališta u smislu umjetničke energije sjajnih ansambala sa svjetskim zvijezdama, čime ćemo dobiti još veću vidljivost i relevantnost u umjetničkom svijetu“, izjavila je intendantica Iva Hraste Sočo.

U svečanom programu sastavljenom od djela Vatroslava Lisinskoga, Giacoma Puccinija, Giuseppea Verdija, Georgesa Bizeta, Wolfganga Amadeusa Mozarta, Vincenza Bellinija, Charlesa Gounoda i drugih domaćih i svjetskih autora, uz Piotra Beczału nastupili su operni solisti Valentina Fijačko Kobić, Helena Lucić Šego, Lana Kos, Marija Kuhar Šoša, Ivana Lazar, Emilia Rukavina, Dubravka Šeparović Mušović, Luciano Batinić, Ozren Bilušić, Domagoj Dorotić, Filip Filipović, Stjepan Franetović, Ljubomir Puškarić, Siniša Štork i Davor Nekjak.

„Posebnost ovoga Gala koncerta jest da je sam solist Piotr Beczała sudjelovao u duetima i kvartetima, zajedno sa solistima zagrebačke Opere, što je lijepa gesta samoga Piotra, a šlag na tortu bila je njegova izvedba Porinove arije ‘Zorko moja’“, rekao je dirigent Ivan Repušić.

Autor: Nikola Mihaljević

Foto: HNK, Mara Bratoš

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)