ArtCaffe

ArtCaffe
@romanamatanovacc @hrvatskiglazbenizavod @artcaffe @unimedia

Romana Matanovac Vučković: Hrvatski glazbeni zavod će nakon obnove biti svima na ponos

Romana Matanovac Vučković, gitaristica, pravnica, predsjednica jedne od najstarijih nevladinih udruga u cijelom svijetu –  Hrvatskoga glazbenog zavoda (HGZ). Tijekom gostovanja u ArtCaffeu, u razgovoru s Mišom Mihočevićem, govorila nam je o svom odrastanju, gitarističkoj karijeri, o tome kako je završila u pravu i koji su joj izazovi. Pričala nam je,  također,  i o kompleksnosti i izazovima obnove Hrvatskoga glazbenog zavoda i što će nam ta obnova donijeti… ArtCaffe uvijek donosi više!

Pogledajte emisiju na našem Youtube kanalu i kliknite subscribe kako biste lakše pratili buduće objave.

Matanovac Vučković nam je u emisiji govorila o svom odrastanju uz more, preseljenju u Zagreb, učenju gitare i sudjelovanju na natjecanjima, o fokusiranju na pravne znanosti i rad povezan s autorskim pravom. Govorila nam je i o umjetnoj inteligenciji, o radovima na obnovi HGZ-a, o emociji koja ju je navela da preuzme tu tešku i odgovornu funkciju, ali i o mnogim drugim zanimljivostima.

O Romani Matanovac Vučković

Izv. prof. dr. sc. Romana Matanovac Vučković diplomirala je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te doktorirala na doktorskom studiju Građanskopravne i obiteljskopravne znanosti. Karijeru je razvijala na Katedri za građansko pravo Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo, gdje se istaknula u obavljanju stručnih poslova u području intelektualnog vlasništva, a bila je zaposlena kao pravna savjetnica i voditeljica Odjela za medije, mehanička prava i nove tehnologije u Hrvatskom društvu skladatelja na poslovima zaštite autorskih muzičkih prava (HDS ZAMP).

@romanamatanovacc @hrvatskiglazbenizavod @artcaffe @unimediaKao članica radne skupine sudjelovala je u pripremi pregovora s Europskom unijom za poglavlje 7. – Pravo intelektualnog vlasništva i poglavlje 26. – Obrazovanje i kultura. Bila je i članica Upravnog odbora Hrvatskog audiovizualnog centra.

Predaje predmete iz područja građanskog prava i prava intelektualnog vlasništva na diplomskim i poslijediplomskim studijima na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Na Muzičkoj akademiji i Akademiji dramskih umjetnosti istog sveučilišta nositeljica je više kolegija iz područja autorskog prava te iz područja kulture i umjetnosti. Sudjeluje na više znanstvenih projekata, kao znanstvenica ili voditeljica. Članica je nekoliko domaćih i međunarodnih znanstvenih i stručnih asocijacija.

@romanamatanovacc @hrvatskiglazbenizavod @artcaffe @unimediaTakođer, diplomirala je gitaru na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu, u klasi Istvàna Römera, a usavršavala se na poslijediplomskom umjetničkom studiju gitare na Sveučilištu za glazbu i dramske umjetnosti Mozarteum u Salzburgu, u klasi Eliota Fiska. Kao gitaristica osvajala je brojne nagrade i priznanja, među ostalim nagradu “Darko Lukić” za najboljeg mladog glazbenika 1995. i prvu nagradu na natjecanju mladih glazbenika Radio podij u organizaciji Hrvatske radiotelevizije. Održala je više od 300 koncerata u zemlji i inozemstvu do 2000. godine, od kada više nije javno aktivna. Od prosinca 2018. je predsjednica Hrvatskoga glazbenog zavoda, kao prva žena u njegovoj dvjestogodišnjoj povijesti.

Autorica: Žana Begić

Fotografije: Ivan Mihaljević/Unimedia/Opis film

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)