ArtCaffe

ArtCaffe
ArtCaffe_HouseBolero_3

Studio za suvremeni ples obilježava 60. godišnjicu osnivanja ansambla novom plesnom predstavom House Bolero

Studio za suvremeni ples 60. je godišnjicu osnivanja ansambla obilježio novim projektom, plesnom predstavom House Bolero u koreografiji međunarodno priznatog slovenskog plesača i koreografa Mateja Kejžara koja je premijerno izvedena krajem 2022. u Zagrebačkom kazalištu mladih.

ArtCaffe_HouseBoleroReprize predstave izvodit će se u utorak i srijedu, 9. i 10. svibnja u Zagrebačkom plesnom centru, gdje  Studio za suvremeni ples simbolički nastavlja izvoditi predstave u prostorima koja su obilježila njegovo djelovanjeKoncept i koreografiju potpisuje Matej Kejžar, dok predstavu izvode Branko Banković, Ana Mrak, Ana Vnučec, Martina Tomić, Ida Jolić, Šimun Stankov i Ana Novković.

ArtCaffe_HouseBoleroProjekt House Bolero je započet prije pet godina odom Plesu, zajedničkim eksperimentom proizašlim iz pitanja kako učiti iz plesa radije nego kako učiti plesati ili kako biti svoj. Ti ludi, čudni, queer, idiosinkratski plesni stilovi razvijali su se kroz rad s fizičkom prisutnošću, kinestetskim upisivanjem u vrijeme i prostor kao u materiju, u zajedničko energetsko polje, u dinamički teritorij i mjesto u kojem je stalna promjena dinamike moguća.

ArtCaffe_HouseBoleroOvoga puta, povod je šezdeseta obljetnica Studija za suvremeni ples, a u međugeneracijskom eksperimentu, sedam plesača kroz rad s tijelom, fizičkom prisutnošću i sa strašću za plesom neizbježno stvaraju nove implikacije ili kako bi nadahnuto rekli “njihov plesopis postaje sila koja preispituje bezgranično polje normalizacije”.

Predstva je u produkciji Studija za suvremeni ples, a svjetlo i scenografiju potpisuje Petra Veber te fotografiju Nina Đurđević. Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija te drugih partnera.

Autorica: Žana Begić

Fotografije: Nina Đurđević

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)