ArtCaffe

ArtCaffe
@valdemarkusan @hgmjazz @jazzlab @klubkomedija @artcaffe

Valdemar Kušan s bendom predstavio album “Music of the Mind, Music of the Moment” i pokazao novu perspektivu domaće jazz glazbe

Valdemar Kušan, trubač i skladatelj, predstavio je debitantski album “Music of the Mind, Music of the Moment” u Klubu Komedija odličnom svirkom, zajedno sa slovenskim kolegama Rokom Zalokarom, na klaviru, i Žigom Smrdelom, na bubnjevima. “Music of the Mind, Music of the Moment” glazbeno je inovativan album s odličnom produkcijom.  Snimljen je u GMPU u Klagenfurtu, a miks i postprodukciju odradio je  dobitnik Grammyja Ed Reed iz Lighthouse Recordinga. Autor naslovne fotografije je Marko Brajković, a dizajna CD-a je Aldus dtp.

@valdemarkusan @hgmjazz @jazzlab @klubkomedija @artcaffeOva jazz avantura odličnog trija vodi slušatelje na glazbeno putovanje jazz valovima trube, glasovira i bubnjeva. Glazbenici su pokazali izuzetne vještine, odlične aranžmane i vrlo kreativnu improvizaciju. Pokretač ove glazbene priče  nesputana je i iskonska glazbena energija i želja za sviranjem.

@valdemarkusan @hgmjazz @jazzlab @klubkomedija @artcaffe“Koncept ‘Glazbe Uma’ istražuje osmišljenu i promišljenu glazbu – glazbu koja se oslanja na znanje i iskustvo stečeno proučavanjem i opažanjem. To je ‘svijet namjera’“ sa skladbama najčešće nastalim iz motivskog rada pojačanog suvremenim ritmovima, začudnom harmonijom i jednostavnom melodijom koja priča ili pokušava ispričati svoju priču. Ta moja glazba je spoj prethodnih znanja i iskustava, obrazovanja te muzikalnosti, ekspresije i instinkta koji otvaraju pogled na moje biće i perspektivu. Nasuprot tome, ‘Glazba Trenutka’ zrcali stvaranje glazbe u trenutku – odvijajući se u stvarnom vremenu, rađajući se iz spontanih reakcija ili impulsa, energije suradnje među glazbenicima”, objasnio je Valdemar Kušan.

@valdemarkusan @hgmjazz @jazzlab @klubkomedija @artcaffeKušan je svirao s mnogim jazz orkestrima, a s nekima i snimio albume, kao što su JMI Jazz World Orchestra, Jazz orkestar Hrvatske radio televizije, Mimika Jazz orkestar, EBU-ov Euroradio Jazz orkestar i Kelag Big Band. Dobitnik je nagrade Hrvatske glazbene unije Status za najperspektivnijeg mladog jazz glazbenika. Studirao je s Jimom Rotindijem, Danielom Noessigom i Luisom Bonillom, a usavršavao se i svirao s Boškom Petrovićem, Johnom Thomasom, Alexom Sipiaginom, Dickom Oatsom, Karlheinzom Miklinnom, Johnom Rileyem, Klemensom Marktlom, Mihaelom Aerianom, Lasseom Lindgrenom, Sigijem Feiglom, Robom Bargadom, Ines Reiger, Bruceom Barthom, Markom Churnchetzom, Famadoum Don Moyeom i mnogim drugima.

@valdemarkusan @hgmjazz @jazzlab @klubkomedija @artcaffeRok Zalokar, pijanist, skladatelj i producent, dio je ljubljanske alt-jazz scene. Vodi jazz skupinu Zhlehtet, a kao solo izvođač ima poseban zvuk. Dosad je objavio 15 albuma. Osim sviranja na velikim festivalima, kao što su North Sea Jazz i Jazz festival Ljubljana, nagrađen je nagradom za skladbu Jazzon i Erasmus Jazz Prize za sviranje u triju.

@valdemarkusan @hgmjazz @jazzlab @klubkomedija @artcaffeŽiga Smrdel je mladi bubnjar, skladatelj i vođa benda, također iz Slovenije. Dugo nastupa u raznim bendovima i iznimno je aktivan na  glazbenoj sceni u Sloveniji, ali i izvan nje – sa skupinom WCKD Nation i klavirskim triom Mind Tree, ali  i surađujući  sa značajnim imenima slovenske jazz scene. Đak je majstora jazza Gregoryja Hutchinsona, a usavršavao se i kod Douga Hammonda, Jeffa “Taina” Wattsa, Joea Sandersa, Shaija Maestra, Charlesa Alture, Joela Rossa i Kurta Rosenwinkela. Također, dobitnik je nekoliko međunarodnih nagrada: The Hub for Exchange of Music Innovation (HEMI), Zlatne plakete na nacionalnom natjecanju Temsig te državne nagrade Zlatna flauta.

Autorica: Žana Begić

Fotografije: Unimedia/Opisfilm

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)