ArtCaffe

ArtCaffe
@filpfak @artcaffe @zagrebackafilharmonija @rijeka

Filip Fak: Zvukovi i glazba me zanimaju od malih nogu i zato sam počeo imitirati melodije koje sam čuo oko sebe

Filip Fak, glazbenik od malih nogu, profesor, korepetitor, klavirski solist, suosnivač Riječkog klavirskog trija, a trenutno ravnatelj Zagrebačke filharmonije. U ArtCaffeu nam je govorio o svojim glazbenim počecima i o tome kako je u biti sam otkrio svoj glazbeni talent, svirajući razne instrumente po kući. Pričao nam je i o svom školovanju, profesionalnim izazovima, riječkoj operi, komornoj glazbi, važnosti glazbe za opće dobro, o kontroverzama oko imenovanja na ravnateljsko mjesto i planovima za budućnost.
ArtCaffe uvijek donosi više!

Pogledajte emisiju na našem Youtube kanalu, ne zaboravite kliknuti Subscribe:

 

O Filipu Faku

@filpfak @artcaffe @zagrebackafilharmonija @rijekaFilip Fak rođen je u Rijeci 1983., a studij klavira završava 2005. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Đorđa Stanettija. Usavršavao se na Scholi Cantorum u Parizu u majstorskom razredu Eugena Indjica, čijim završetkom stječe Diplome de Concert s najvišim ocjenama. Nastupao je kao solist i komorni glazbenik u gotovo svim važnijim hrvatskim kulturnim centrima te u desetak europskih zemalja, SAD-u, Meksiku i Kini. Kao solist s orkestrom nastupao je s najuglednijim hrvatskim orkestrima i ansamblima te s renomiranim dirigentima. @filpfak @artcaffe @zagrebackafilharmonija @rijekaSuosnivač je Riječkog klavirskog trija, a kao umjetnički suradnik sudjelovao je u brojnim koncertnim i scenskim produkcijama te na majstorskim tečajevima istaknutih umjetnika, a bio je i službeni pijanist na međunarodnim natjecanjima. U svom repertoaru posebnu pozornost posvećuje izvedbama suvremenih autora, redovito izvodi i skladbe hrvatskih autora, što dokazuje i veći broj zvučnih zapisa ostvaren za arhivu HRT-a, kao i recentne snimke objavljene na nosačima zvuka u izdanju kuće Cantus.

@filpfak @artcaffe @zagrebackafilharmonija @rijekaDobitnik je brojnih nagrada, a bavi se i skladanjem. Dosad je skladao prvenstveno djela za klavir, koja su u više navrata izvođena u Hrvatskoj i inozemstvu, dok su neka i nagrađivana. Usavršavao se na poslijediplomskom studiju elektroničke glazbe u klasi prof. Zlatka Tanodija na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Također, autor je komorne verzije Bizetove opere Carmen, na kojoj je radio i u ulozi glazbenog redatelja u produkciji HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci.

Autorica: Žana Begić

Fotografije: Ivan Mihaljević

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)