ArtCaffe

ArtCaffe
@mladizamlade @artcaffe @kdlisinski @hrvatskaglazbenamladez

„Zvijezde glazbenih škola“ zasjat će 10. travnja u Lisinskom u ciklusu „Mladi za mlade“ Hrvatske glazbene mladeži

Hrvatska glazbena mladež (HGM), koja ove godine slavi veliku, 70. obljetnicu postojanja, nastavlja 31. sezonu s mladim glazbenicima u ciklusu „Mladi za mlade“. HGM ovim programima želi pridonijeti svestranom razvoju i unaprjeđenju svih oblika kulturnih sadržaja za djecu i mladež diljem Hrvatske, s posebnim naglaskom na glazbu. Dosad su održana četiri koncerta u ciklusu, a publiku očekuju još dva.

@mladizamlade @artcaffe @kdlisinski @hrvatskaglazbenamladez
Andrija Cukrov

Na koncertu 10. travnja 2024., u 20 sati u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog, nastupit će mladi glazbenici, „Zvijezde glazbenih škola“, iz više hrvatskih gradova. Zvijezde su: Nika Šincek, glasovir, 5. razred, i Tonka Tkalec, flauta, 6. razred, iz Glazbene škole Varaždin; Hana Rabadan, violončelo, 4. razred srednje glazbene škole Vatroslava Lisinskog iz Zagreba; Andrija Cukrov, violina, 5. razred, te Antea Čvorak, violončelo, 1. razred srednje škole iz Glazbene škole Ivana Lukačića iz Šibenika; Noa Papić Bogadi, gitara, 4. razred osnovne škole, i Grgur Zagrajski, glasovir, 6. razred iste, Umjetničke škole “Fortunat Pintarić” iz Koprivnice. Nastupit će, također, gosti hornisti iz Glazbenih škola „Josip Slavenski“ i „Davorin Jenko“ iz Beograda.

Posljednji koncert u 31. ciklusu održat će se 15. svibnja nastupom Lovre Peretića, dobitnika nagrade „Ivo Vuljević“ HGM-a za najboljeg mladoga glazbenika u 2023. godini.

Ciklus „Mladi za mlade“ utemeljen je 1992. u suradnji s renomiranim institucijama te predstavlja mladoj publici izvođače njihove generacije, a mladim glazbenicima pruža priliku da stječu svoju publiku, pritom promovirajući najbolje među njima.

@mladizamlade @artcaffe @kdlisinski @hrvatskaglazbenamladez
Antea Čvorak

„Misija Hrvatske glazbene mladeži je približiti kulturu i umjetničko stvaralaštvo mladim ljudima, a poseban naglasak u našem djelovanju je glazba. Iznimno smo ponosni na ciklus Mladi za mlade koji više od tri desetljeća organiziramo u suradnji s Muzičkom akademijom Sveučilišta u Zagrebu, a posljednjih godina uz podršku mnogih glazbenih škola i natjecanja te Glazbene mladeži Splita. Stotine glazbenika muziciralo je tijekom tog razdoblja, a desetine tisuća mladih ljudi slušalo je njihove izvedbe“, ističe glavna tajnica HGM-a Dubravka Dujmović Kušan.

Svi koncerti prenose se putem YouTube kanala, kojem se možete priključiti prateći Facebook stranice HGM-a, @jmcroatia Mladi za mlade ili web stranice www.hgm.hr i www.gmzz.hr

Glavni sponzor ciklusa „Mladi za mlade“ je HEP, a ostali podupiratelji su: Glazbena mladež Zagrebačke županije, Muzička akademija u Zagrebu, Ministarstvo kulture i medija RH, Grad Zagreb, gradski Ured za kulturu i civilno društvo, Glazbena mladež Splita, Ženski klub Lions Club Kontesa Nera, glazbena škole Varaždin, „Fortunat Pintarić“ iz Koprivnice, “Vatroslav Lisinski“ u Zagrebu, „Ivan Lukačić“ iz Šibenika te Večernjim listom, Press clippingom i Europlakatom.

Autorica: Žana Begić

Foto: HGM

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)