ArtCaffe

ArtCaffe
ArtCaffe_Adam Koncic_5

Adam Končič: Kazalište i kazališna umjetnost moj su način traženja odgovora na vječno pitanje “kaj je ljubav”

Adam Končić, glumac, pjevač, voditelj, osnivač festivala, producent, ravnatelj kazališta, autor kabarea i veliki promotor kajkavskog izričaja… U ArtCaffeu nam govori o svojim počecima, ljubavi prema Zagorju,  poeziji, posebice prema Ujeviću i Krleži, što je urodilo njegovom  osobnom produkcijom Balada Petrice Kerempuha. Govori nam i o svim  projektima kojima promovira kajkavski izričaj, o  glazbenoj karijeri te  radu u Kazalištu Komedija.

Pogledajte emisiju na poveznici i kliknite Subscribe kako biste lakše pratili buduće objave:

U ArtCaffeu možete čuti i kako je Adam započeo svoju profesionalnu karijeru, njegove prve uloge u Histrionima i HNK-u, o suradnji s velikim glumačkim imenima kao što su Vanja Drach, Ena Begović te o tome kako je završio u Kazalištu Komedija i velikoj prilici i zadovoljstvu što je imao prigodu surađivati s Vladom Štefančićem, Sandom Langerhoc Miladinov i sudjelovati u nizu legendarnih predstava.

ArtCaffe_Adam Koncic_5Naravno, ispričao nam je i što  radi danas, kako je to glumiti u produkcijama kao što je “Ljepotica i zvijer” te o svom novom kabaretu koji izvodi u Klubu kazališta Komedija “Kaj je ljubav”. Također, osvrnuo se na festivale i produkcije koje radi na kajkavskom i koliko to znači lokalnoj zajednici i očuvanju kulture u krajevima koji nemaju profesionalne ansamble.

O Adamu Končiću

Adam je rođen  1977. godine u Zaboku, a djetinjstvo je proveo u Brestovcu Orehovičkom. Nakon završene zabočke gimnazije, upisao je Akademiju dramskih umjetnosti na kojoj je diplomirao u klasi profesora Joška Juvančića.  Adam je glumac sa stalnim angažmanom u zagrebačkom Gradskom kazalištu Komedija. Uz glumu, bavi se i pjevanjem te je objavio svoj prvi nosač zvuka pod nazivom “Zagorje ja tvoj sem sin”, na kojem je objedinio svoj prethodni glazbeni rad. Isključivo autorski album, na kojem se nalaze skladbe Arsena Dedića, Ivice Pepelka, Siniše Leopolda, Viktora Crneka i drugih, pisane upravo za Adama Končića, a s kojima se ovaj talentirani glumac-pjevač predstavio na festivalskim pozornicama.

ArtCaffe_Adam Koncic_6Adam Končić, diplomirani kazališni glumac, široj je publici najpoznatiji kao novinar Krešo iz televizijske sapunice “Ljubav u zaleđu”, a ostvario je ulogu i u TV seriji “Duga mračna noć”. Prvu kazališnu premijeru imao je 2000. godine u rock operi “Jesus Christ Superstar”, a potom su uslijedile brojne kazališne predstave. Za ulogu Rudija u “Lažnoj Barunici” 2003. godine dobio je nagradu Zlatni Histrion. Prvi solistički nastup imao je na Festivalu kajkavske popevke 2002. godine kada je izveo skladbu “Strele ljubavne”, a najveći pjevački uspjeh ostvario je sa skladbom “Gruda dedovine”, koju je uz pratnju Fakina otpjevao na festivalu “Pjesma i tambura” 2005., gdje je osvojio prvu nagradu publike i drugu nagradu stručnog žirija. Adam Končić glumio je, pjevao, plesao i recitirao u mnogim predstavama, vodio je mnoge manifestacije i događaje, nastupao na mnogim festivalima, ali je i  suosnivač i dugogodišnji član Kvarteta Gubec, u kojem su tri člana iz stalne postave kazališta Komedija. Za album “Ak’ sem ti srčeko ranil” dobili su Porina u kategoriji najboljeg albuma folklorne glazbe.

ArtCaffe_Adam Koncic_3Trenutačno ga šira publika može vidjeti u velikoj kazališnoj produkciji “Ljepotica i zvijer” te u njegovu autorskom glazbeno-poetskom djelu pod nazivom “Kaj je ljubav”, koje redovito izvodi u Klubu kazališta Komedija i u kojem u svom duhu promiče kajkavsku riječ i šansonu.

Autor: Žana Begić

Fotografije: Ivan Mihaljević/Unimedia/Opis film

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)