ArtCaffe

ArtCaffe
@carminaburana @71.ljubljanafestival @sngmaribor @artcaffe

Balet SNG-a Maribor izveo odličnu “Carminu Buranu” na 71. Ljubljana festivalu

U okviru 71. Ljubljana festivala, publika je bila izvan sebe od oduševljenja tijekom izvedbe kultne Orffove scenske kantate “Carmina Burana” u izvedbi Baleta SNG-a Maribor. Ovaj epski glazbeno-scenski spektakl ponudio je nezaboravno umjetničko iskustvo koje je nadmašilo sva očekivanja.

@carminaburana @71.ljubljanafestival @sngmaribor @artcaffePod vodstvom umjetničkog direktora Baleta SNG-a Maribor Edwarda Cluga, ova izvedba “Carmine Burane” bila je nešto zaista posebno. Ključni element u stvaranju ovog remek djela bila je spoj Orffove glazbe s originalnim tekstovima iz Codexa Buranus, koje je preveo Benjamin Virc. Ova kombinacija stvorila je moćan skup izraza, od životne radosti do introspekcije o ljudskoj prirodi i željama.

@carminaburana @71.ljubljanafestival @sngmaribor @artcaffeGlazbena izvedba bila je iznimno snažna, uz izniman Simfonijski orkestar SNG-a Maribor i nadahnute soliste. Sopranistica Nina Dominko, tenor Martin Sušnik i bariton Davor Nekjak donijeli su svaki svoj emotivni naboj, što je samo pojačalo već snažan utjecaj, a njihovi glasovi  savršeno su harmonizirali s potresnom glazbom, stvarajući nevjerojatnu sinergiju na pozornici.

@carminaburana @71.ljubljanafestival @sngmaribor @artcaffeMeđutim, ono što je izdvojilo ovu izvedbu je maestralna koreografija Edwarda Cluga. Njegov pristup povezivanja prirode s ljudskim životom i željama donio je novu dimenziju “Carmini Burani”. Snažan paralelizam između ciklusa prirode i ljudskog postojanja ostavio je snažan dojam na publiku, koja je bila uvučena u plesni jezik koji je odražavao univerzalne teme postojanja. Kostimi i scenografija Marka Japelja i Lea Kulaša upotpunili su atmosferu, stvarajući živopisne vizualne slike koje su pridonijele dubini izvedbe.

@carminaburana @71.ljubljanafestival @sngmaribor @artcaffeBalet SNG-a Maribor izazvao je, zahvaljujući izvedbi, snažne emocije, od uzbuđenja i radosti do introspekcije i dubokog razmišljanja. Osjetilo se kako je cijela izvedba bila dobro promišljena i maestralno izvedena, s jasnim smislom i porukom koja je ostala urezana u dušama gledatelja.

@carminaburana @71.ljubljanafestival @sngmaribor @artcaffeU cjelini, “Carmina Burana” na 71. Ljubljana festivalu bila je remek-djelo umjetnosti koje je očaralo publiku svojom dubinom, strašću i emotivnom snagom, a izvedba će ostati zapamćena kao jedan od vrhunaca Festivala i još jedan dokaz da je Balet SNG-a Maribor nezaobilazna snaga u svijetu izvedbene umjetnosti.

Više o programu, događanjima i gdje možete kupiti karte potražite na službenoj internetskoj stranici: https://ljubljanafestival.si

Autorica: Žana Begić

Fotografije: arhiva/Ljubljana festival

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)