ArtCaffe

ArtCaffe

“Barun Munchausen” kazališta Žar ptica osvojio i Gruziju

U nedjelju je, dodjelom nagrada, završen 3. međunarodni kazališni festival za djecu i mlade, koji se od 1. do 4. lipnja odražavao u Tbilisiju. Uz domaćina – Gruziju, sudjelovala su kazališta iz još pet zemalja: Izraela, SAD-a, Japana, Irana i Hrvatske.

Predstava Žar ptice “Pustolovine baruna Munchausena” dobila je Nagradu za najbolju monodramu.

Čestitke idu Marku Hergešiću za izvedbu, Aci Švabiću za režiju, Dunji Fajdić za dramaturgiju, Dženisi Pecotić za kostimografiju, Matiji Antoliću za glazbu i Goranu Jurkoviću za dizajn svjetla u predstavi.
Festival se održava u organizaciji Međunarodnog kazališnog instituta (ITI) Gruzije, a pod pokroviteljstvom je Europske festivalske asocijacije (EFFE). Glavni cilj mu je povezati, razmijeniti iskustva i zajedničkom suradnjom afirmirati euro-azijska kazališta za djecu.

Uz Marka Hergešića, dijelovima na gruzijskom u predstavu se ovaj put uključila i tamošnja  kazališna glumica Anna Nikolashvili.

O predstavi: “Zamislite… jednog pustolova. Oplovio je sve znane i neznane zemlje, ukrotio divlje zvijeri, upoznao Svemir i Zemlju uzduž, poprijeko, iznutra, ovako, onako i naopako. Možete li zamisliti takvog čovjeka? Možete? A sad, zamislite da je njegov brod… ma, ne, samo malo. Ovako: zamislite da je on jedan obični tata i zove se vrlo obično, recimo… Marko. Dok radi, dok čisti, kuha i posprema, on mašta. Je l’ i vi to često radite? Maštate dok radite nešto sasvim obično? Da?!”

 Autor: Žana Begić

Foto: Žar ptica/Mare Milin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)