ArtCaffe

ArtCaffe

Branko Ivanda: Danas na televiziji ne vidim ni pokušaja stvaranja novih kreativnih projekata

Branko Ivanda, etablirani televizijski, filmski i kazališni redatelj, pedagog na filmskim akademijama, dobitnik ovogodišnje nagrade „Vladimir Nazor“ za filmsku umjetnost, gostovao je u ArtCaffeu kod Borisa Homovca.

Pričao je o bogatoj karijeri, govoreći o svojim filmovima i serijama, prisjetivši se, primjerice, da je, snimajući tv film „Bombaški proces“ o Titu u Zagrebu, prvi i posljednji put imao u karijeri imao idealne holivudske uvjete na setu. Otkrio je i detalje druženja s velikom europskom filmskom divom Catherine Deneuve u Zagrebu i čime ga je ona oduševila. Komentirao je i stalne prijepore u filmskim krugovima u vezi s odabirom hrvatskog filma za nagradu Oscar te zašto naša kinematografija nije u stanju snimiti komercijalni hit koji će u kina privući stotine tisuća gledatelja. Progovorio je i o otvorenom pismu Rajka Grlića aktualnoj ministrici kulture i medija Nini Obuljen Koržinek o trajnom zanemarivanju hrvatske filmske baštine. Priznao je također i koliko nerealiziranih scenarija ima u ladicama, zašto se ne stidi režija domaćih telenovela posljednjih desetak godina te što mu djeca savjetuju da mora pratiti od trenutačno bogate ponude inozemnih hit serija.

 #brankoivanda #hnkzagreb #bombaskiproces #tito #catherinedeneuve #hrvatskifilm #hrvatskaserija #oscar #rajkogrlic #ninaobuljenkorzinek #tvfilm #tvserija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)