ArtCaffe

ArtCaffe
Brodovi

Brodovi uplovili u Kazalište Marina Držića

“Brodovi” su sinestezija slike, boje, zvuka, pokreta i riječi likovnih radova Tajme Guzin i modela brodova Igora Hajdarhodžića u Kazalištu Marina Držića a održat će se prikazivanje muzičkog filma “Brodovi” bosanskohercegovačkog muzičara Atille Aksoja.

Ovaj zajednički umjetnički poduhvat nastao je u Mostaru tokom MixArt festivala i izložbe djela Tajme Guzin i Igora Hajdarhodžića. Umjetnici su se inspirirali atmosferom, bojom, oblikom i, prije svega, emocijom. Atilla Aksoj svojom spontanom muzičkom kreacijom Tajminu i Igorovu postavku pretvara u autentično audio-vizualno iskustvo koje je pretočio u jedinstveni film na kojem su mu se pridružili i drugi glazbenici.

ArtCaffe Tajma Guzin i Ior Hajdarhodžić
ArtCaffe Tajma Guzin i Ior Hajdarhodžić

Tajma Guzin je diplomirala na Odsjeku likovnih umjetnosti Nastavničkog fakulteta Univerziteta „Džemal Bijedić u Mostaru“ 2007.godine. Magistrirala je na Odsjeku slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu 2013.godine na temu“ Istraživanje dekonstrukcije prostora slike i boje kao univerzalnog sredstva komunikacije. Član je Društva umjetnika Mostara, ULUBiH-a i Udruženja umjetnika „ZANART“.

Autor: redakcijski tekst

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)