ArtCaffe

ArtCaffe
@71.ljubljanafestival @artcaffe @koncert @drzavnizborkaunus

Državni zbor iz Kaunasa u crkvi Sv. Jakoba u glazbenom programu 71. Ljubljana festivala

Neki koncerti zaslužuju posebnu pažnju, a mi želimo najaviti nastup Državnog zbora iz Kaunasa u Županijskoj crkvi Sv. Jakoba, 27. srpnja u 20 sati. Zadovoljstvo je najaviti iznimno glazbeno iskustvo koje će nas očarati bogatstvom zborske glazbe. Državni zbor iz Kaunasa, koji slovi po svom raznolikom repertoaru, izvest će prekrasne skladbe, od M. K. Čiurlionisa do suvremenih djela, sve pod vodstvom nadarenog zborovođe Robertasa Šervenikasa.

Svečani početak koncerta obilježit će emotivne skladbe M. K. Čiurlionisa – “Sanctus” i “Kyrie”, kojima ćemo se prenijeti u uzvišene glazbene prostore. Sljedeći će nas A. Bruckner oduševiti skladbom “Os Justi”, dok ćemo uz E. Elgara doživjeti “Lux aeternu” i zaroniti u bezvremensku svjetlost. Djelo “Aleluja” od A. Remese donijet će radosnu atmosferu i ispunjenje srca.

Slijedi impresivan izbor litavskih skladbi, uključujući “In Monte oliveti” D. Kairaitytė, “Oi, ant kalno” Z. Virkšasa i “Išjojo jojo” R. Žigaitisa, koji će nas povesti na emocionalno putovanje. Slijedi V. Augustinas s prekrasnim “Tykus tykus” i “Na drugi strani reke”. Djelo T. Makačinasa “Tu tu tu” ponudit će nam razigrane ritmove i dinamičnu izvedbu. Za kraj, tu je suvremeno djelo belgijskog skladatelja F. Neyrincka, “Artickel Nr. 1”, s originalnim i suvremenim zvukom. Državni zbor iz Kaunasa, koji djeluje od 1969. godine, predstavlja spoj tradicije i suvremenosti u svijetu zborovske glazbe. Robertas Šervenikas, njegov talentirani zborovođa, donosi nam jedinstveno i živopisno izvođenje, čineći ovaj nastup nezaboravnim glazbenim iskustvom.

Budite dio ovog posebnog događaja u Županijskoj crkvi Sv. Jakoba 27. srpnja 2023. u 20 sati. Ulaznice su dostupne po cijeni od 19 €, a možete ih kupiti na linku za kupnju ulaznica na web stranici festivala.

Više o programu, događanjima i gdje možete kupiti karte potražite na službenoj internetskoj stranici: https://ljubljanafestival.si

Autorica: Žana Begić

Fotografije: Darja Štravs Tisu/Andraž Kobe/Ljubljana festival

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)