ArtCaffe

ArtCaffe
@ninaviolic @hnkzagreb @artcaffe @dramahnk

Nina Violić: Strahovi mi mogu biti pokretačka snaga i motivacija za rad

Nina Violić, glumica, redateljica i nacionalna prvakinja Drame Hrvatskog narodnog kazališta. U ArtCaffeu govorila nam je o svojoj rodnoj Rijeci, počecima i ljubavi prema sceni, o pjevanju u četku za kosu, šetnjama gradom u vjenčanici, nagradama koje ne pamti, o tajnoj vezi s Korčulom i Velom Lukom, o vještini pripreme ribe i začinima koje koristi, o tome je li ljepše na moru ili u šumi… Otvoreno je progovorila o strahovima i o još puno toga drugoga o životu i karijeri. ArtCaffe uvijek donosi više!

Pogledajte gostovanje Nine Violić na našem Youtube kanalu i ne zaboravite kliknuti subscribe:

Status nacionalne prvakinje Drame HNK u Zagrebu, otkrila je Nina Violić, veliko je priznanje, ali isto tako i neka vrsta obveze da se uvijek radi s visoko podignutom ljestvicom. Velike predstave su nadahnuće, kazala je, ali i kreativni izazovi u koje treba uložiti veliki napor. “Tako se može dogoditi da nakon zahtjevnih predstava s velikim glumačkim dionicama dođe period u kojem je teško naučiti nove tekstove, bez obzira na to što su relativno kratki i lagani.”

O Nini Violić

@ninaviolic @hnkzagreb @artcaffe @dramahnkNina Violić rodila se u Rijeci. Glumu je diplomirala na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti 1994., a do danas je ostvarila mnogobrojne zapažene kazališne, filmske i televizijske uloge te bila višestruko nagrađivana. Bila je članica ansambla Teatra ITD od 1995. do 2007., kada postaje članicom Zagrebačkoga kazališta mladih, a od 2014. godine prvakinja je Drame Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu.

@ninaviolic @hnkzagreb @artcaffe @dramahnkNina Violić u svojoj je karijeri primila jako veliki broj značajnih nagrada i teško ih je sve nabrojiti, a ovdje ćemo se spomenuti samo dio njih koje je dobila prethodnih nekoliko godina:

Nagrada zagrebačkoga HNK “Mila Dimitrijević” za ulogu Eve u Vučjaku M. Krleže u režiji I. Buljana, (Drama HNK u Zagrebu), 2015.
Nagrada “Tito Strozzi” za ulogu Karoline Amruš u predstavi Tri zime Tene Štivičić, u režiji Ivice Buljana i izvedbi Drame HNK u Zagrebu, 2016.
@ninaviolic @hnkzagreb @artcaffe @dramahnkZa ulogu Milene u predstavi Ciganin, ali najljepši, u režiji Ivice Buljana i izvedbi Drame HNK u Zagrebu, 2018., osvojila je tri nagrade: “Mila Dimitrijević”, “Marul” te “Zlatni studio”.

@ninaviolic @hnkzagreb @artcaffe @dramahnkDobila je, također, nagradu “Mila Dimitrijević” za ulogu Olge u predstavi Tri sestre Bobe Jelčića i izvedbi Drame HNK u Zagrebu, 2020. te istu nagradu za ulogu Majke Ubu u predstavi Znaš ti tko sam ja, u režiji Ivana Penovića i izvedbi Drame HNK u Zagrebu, 2020. Nagrađena je i na Danima satire Fadila Hadžića za spomenutu ulogu Olge u predstavi Tri sestre te na Bobijevim danima za ulogu  u predstavi Znaš ti tko sam ja.

Autorica: Žana Begić

Autor fotografija: Ivan Mihaljević/Unimedia/Opis film

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)