ArtCaffe

ArtCaffe

JazzHR Festival – Fall edition od srijede do petka u Tvornici

Nakon sjajnog proljetnog izdanja, JazzHR Festival najavljuje jesenski dio programa koji će se održati od 5. do 7. listopada u zagrebačkoj Tvornici kulture. Na JazzHR Festivalu – Fall edition nastupit će brojna poznata jazz imena, a poseban koncert organizatori će predstaviti već na samome otvaranju.

JazzHR Festival – Fall edition otvorit će Big Band RTV Slovenija & Solisti 5. listopada. Prisjećajući se mnogih uspješnih nastupa ovog orkestra kroz povijest JazzHR Festivala, nakon dugo vremena ponovno ga imamo priliku poslušati upravo na pozornici jednog od najstarijih jazz festivala u Hrvatskoj, i to s repertoarom mladih, aktualnih skladatelja i solista iz Slovenije i Hrvatske. Big band Radio-televizije Slovenije djeluje kontinuirano od 1945. godine i ponosi se činjenicom da je među najstarijim orkestrima ove vrste u svijetu. Danas je sastavljen od pretežno mladih, virtuoznih glazbenika koji svojim profesionalizmom održavaju izuzetno visoku razinu orkestralne jazz produkcije u Sloveniji.
Drugi dan JazzHR Festivala – Fall edition obilježit će promocije novih izdanja mladih jazz glazbenika, Brune Matić i Filipa Pavića, koji će u Tvornici nastupati sa svojim kvintetima.
Posljednji dan JazzHR Festivala – Fall edition rezerviran je za vrhunske pijaniste. Petar Ćulibrk predstavit će svoje prvo studijsko izdanje, a nakon njega pozornicu će preuzeti velika regionalna zvijezda. Vasil Hadžimanov jedan je od vodećih srpskih pijanista, kompozitora, aranžera i pedagoga, a na JazzHR Festival – Fall edition dolazi sa svojim bendom te će publici u Zagrebu 7. listopada predstaviti svoj najnoviji album.
Makedonski umjetnik Vlado Kostov na JazzHR Festivalu – Fall edition će izložiti svoja djela, a publika će imati priliku pogledati njegove skulpture jazz glazbenika. Više detalja organizatori će objaviti u idućim tjednima.

Autor: Žana Begić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)