ArtCaffe

ArtCaffe
@josipcvitanovic @kazalistekomedija @artcaffe

Josip Cvitanović: Oduvijek mi je bio san da imam svoj orkestar, mali, veliki, bilo kakav, ali da je moj

Josip Cvitanović, udaraljkaš, timpanist, umjetnički voditelj orkestra, dirigent, aranžer, skladatelj pop i jazz glazbe. Josip je u ArtCaffeu govorio o tome kako se počeo baviti glazbom, radosti muziciranja, želji da ima svoj vlastiti orkestar, o dirigiranju na velikim pozornicama, o svojem školovanju, radu u kazalištu Komedija, suradnji s mnogim poznatim glazbenicima, o Porinu, o Kajkavskoj popevci i još mnogim drugim zanimljivostima.

ArtCaffe uvijek donosi više!

Pogledajte emisiju na sljedećoj poveznici i kliknite Subscribe:

U ArtCaffeu Josip Cvitanović nam je ispričao sve o svojoj glazbenoj karijeri, iskustvima sviranja s jazz i pop glazbenicima, o izazovima aranžerskog posla, skladateljskim iskustvima, kao i velikom iskustvu rada na Porinu i na festivalu Kajkavska popevka. Koliko je teško opstati u toj vrsti posla i kako se slaže s kolegama u Komediji, koje projekte je radio nedavno i kakvi su mu planovi za budućnost.

O Josipu Cvitanoviću

@josipcvitanovic @kazalistekomedija @artcaffe Nakon završenoga srednjega glazbenog obrazovanja na Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog (1982.), glavni predmet udaraljke, upisuje se na Muzičku akademiju u Zagrebu, Teoretsko-nastavnički odsjek, i diplomira 1990. @josipcvitanovic @kazalistekomedija @artcaffe Kolegij dirigiranja završio je kod prof. Vladimira Kranjčevića. Uz studij, zapošljava se kao timpanist u orkestru Zagrebačkog gradskog kazališta Komedija u kojem povremeno radi kao aranžer i dirigent. Kao bubnjar je surađivao   s mnogim eminentnim umjetnicima i ansamblima. Na autorskom području profilirao se kao skladatelj pop i jazz glazbe. U više navrata pisao je i scensku glazbu, npr. za mjuzikl Ivana (Škrabe — Cvitanović — Štefančić), postavljen u Dubrovniku 2006.

@josipcvitanovic @kazalistekomedija @artcaffe Posljednjih desetak godina najčešće djeluje kao dirigent i aranžer na festivalima zabavne glazbe (Dora, Zagrebfest, Splitski festival, Festival kajkavskih popevki Krapina, Chansonfest), snimanjima, a od 2003. do 2007. bio je angažiran kao dirigent i šef orkestra na dodjelama Diskografske nagrade Porin. Tijekom 2006. i 2007. obnašao je funkciju umjetničkog direktora Festivala kajkavskih popevki u Krapini. Od 2007. nastupa s vlastitim orkestrom kao pratnja solista zabavne i pop glazbe. Od 2008. surađuje sa Zagrebačkom filharmonijom kao dirigent i glazbeni producent, a od 2011. angažiran je kao umjetnički ravnatelj festivala Chansonfest. Redovni je član Hrvatskog društva skladatelja.

Nagrade: Diskografska nagrada Porin u kategoriji: glazbeni producent dječjeg albuma (2002., 2008.) i u kategoriji: glazbeni producent albuma zabavne glazbe 2021.

Autor: Žana Begić

Fotografije: Ivan Mihaljević/Unimedia/Opis film

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)