ArtCaffe

ArtCaffe
Kazalište Komedija najavilo četiri gostovanja hit predstave "Ljepotica i zvijer" na 71. Ljubljana festivalu U četvrtak, 18. svibnja 2023., u Klubu kazališta Komedija održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen bogati program ovogodišnjeg 71. Ljubljana festivala. Konferenciji su nazočili glumci iz hit predstave "Ljepotica i zvijer", Disney, ravnatelj Kazališta Komedija i kao posebni gost sudjelovao je i direktor i umjetnički voditelj Ljubljana festivala, gospodin Darko Brlek te direktorica Turističke zajednice Slovenije, gospođa Janja Romih Kulenović. Ravnatelj Kazališta Komedija, gospodin Miljenko Puljić, kao producent hit predstave "Ljepotica i zvijer", za koju se na dosadašnjim izvođenjima u KD Vatroslava Lisinskoga uvijek tražila karata više, a tako je i za ostatak predstava od ukupno 52 izvođenja, s ponosom je najavio gostovanje na 71. Ljubljana festivalu. U Ljubljani, u dvorani na Križankama, "Ljepotica i zvijer" izvest će se ukupno četiri puta, i to 3., 4., 6. i 7. srpnja 2023., a interes srednjoeuropske publike već je sad iznimno velik. Ravnatelj Puljić osvrnuo se i na dugu tradiciju suradnje koja traje gotovo sedam desetljeća i tijekom koje su u u Ljubljani izvođene najznačajnije predstave iz Komedijine produkcije. Uz Ljubljanu Komedija će uskoro imati i gostovanja s drugim predstavama u Brnu u Češkoj. Nakon gospodina Puljića govorio je direktor Ljubljana festivala, gospodin Darko Brlek, koji je detaljno predstavio bogati program jednog od trenutačno najvećih festivala u Europi. U svom izlaganju spomenuo je odličnu suradnju sa Orkestrom Slovenske filharmonije te velika umjetnička imena koja će gostovati kao što su klavirist Simon Trpčeski, sopranistica Anna Netrbko, zatim ostali vokalni solisti poput Elene Židkove, Yusifa Eyvazova, dirigenta Michelangela Mazza. Također istaknuo je i nekoliko značajnih naslova kao što su Madam Butterfly, Biti ili ne biti, MamaMia, Šeherezada, Čarobna glazba iz Harrya Pottera i Glazba iz Gospodara prstenova. Program je uistinu bogat i šarolik pa je preporučio svim zainteresiranim da više informacija pronađu na internet stranici 71.Ljubljana festivala. Nakon gospodina Brleka, govorila je gđa Janja Romih Kulenović o popratnim sadržajima te o dodatnoj turističkoj i gastronomskoj ponudi u kojoj mogu uživati posjetitelji 71.Ljubljana festivala. Na kraju je gospodin Miljenko Puljić zahvalio gostima što su podržali predstavljanje gostovanja Ljepotice i zvijeri na festivalu i pozvao sve koji su u mogućnosti da dođu na predstavu u obnobvljenu dvoranu na Križankama. ##

Kazalište Komedija najavilo četiri gostovanja hit predstave “Ljepotica i zvijer” na 71. Ljubljana festivalu

U četvrtak, 18. svibnja 2023., u Klubu kazališta Komedija održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen bogati program ovogodišnjeg 71. Ljubljana festivala.
Konferenciji su nazočili glumci iz hit predstave “Ljepotica i zvijer”, Disney, ravnatelj Kazališta Komedija i kao posebni gost sudjelovao je i direktor i umjetnički voditelj Ljubljana festivala, gospodin Darko Brlek te direktorica Turističke zajednice Slovenije, gospođa Janja Romih Kulenović.

ArtCaffe_71ljubljanafestivalRavnatelj Kazališta Komedija, gospodin Miljenko Puljić, kao producent hit predstave “Ljepotica i zvijer”, za koju se na dosadašnjim izvođenjima u KD Vatroslava Lisinskoga uvijek tražila karata više, a tako je i za ostatak predstava od ukupno 52 izvođenja, s ponosom je najavio gostovanje na 71. Ljubljana festivalu. U Ljubljani, u dvorani na Križankama, “Ljepotica i zvijer” izvest će se ukupno četiri puta, i to 3., 4., 6. i 7. srpnja 2023., a interes srednjoeuropske publike već je sad iznimno velik. Ravnatelj Puljić osvrnuo se i na dugu tradiciju suradnje koja traje gotovo sedam desetljeća i tijekom koje su u u Ljubljani izvođene najznačajnije predstave iz Komedijine produkcije. Uz Ljubljanu, Komedija će uskoro imati i gostovanja s drugim predstavama u Brnu u Češkoj.
ArtCaffe_71ljubljanafestivalNakon gospodina Puljića, govorio je direktor Ljubljana festivala, gospodin Darko Brlek, koji je detaljno predstavio bogati program jednog od trenutačno najvećih festivala u Europi. U svom izlaganju spomenuo je odličnu suradnju s Orkestrom Slovenske filharmonije te velika umjetnička imena koja će gostovati, kao što su klavirist Simon Trpčeski, sopranistica Anna Netrbko, zatim ostali vokalni solisti poput Elene Židkove, Yusifa Eyvazova, dirigenta Michelangela Mazza. Također, istaknuo je i nekoliko značajnih naslova kao što su “Madama Butterfly”, “Biti ili ne biti”, “MamaMia”, “Šeherezada”, “Čarobna glazba iz Harryja Pottera” i “Glazba iz Gospodara prstenova”.
ArtCaffe_71ljubljanafestivalProgram je uistinu bogat i šarolik pa je preporučio svim zainteresiranima da više informacija pronađu na internetskoj stranici 71. Ljubljana festivala.
Nakon gospodina Brleka, govorila je gđa Janja Romih Kulenović o popratnim sadržajima te o dodatnoj turističkoj i gastronomskoj ponudi u kojoj mogu uživati posjetitelji 71. Ljubljana festivala.

Na kraju je gospodin Puljić zahvalio gostima što su podržali predstavljanje gostovanja “Ljepotice i zvijeri” na festivalu i pozvao sve koji su u mogućnosti da dođu na predstavu u obnovljenu dvoranu na Križankama.

Autorica: Žana Begić

Fotografije: Jasmina Mihoč/Opis film

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)