ArtCaffe

ArtCaffe
ArtCaffe_Mario_ivelja

Mario Ivelja: Lastovo je moj komadić raja

Mario Ivelja ₋ kontrabasist, profesor na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, najdugovječniji član Zagrebačkih solista, glazbenik dušom i tijelom. Pogledajete u ArtCaffeu što mu znači Lastovo, što još zna raditi osim sviranja, kako je izdržao 43 godine u Solistima i kakvi su mu planovi za budućnost.

Mario Ivelja, legendarni je kontrabasist Zagrebačkih solista, koji se nakon karijere duge više od četrdeset godina oprostio od aktivnog sviranja, no vjerujemo da će i dalje ostati dobri duh Solista, barem kao aktivni pratitelj koncerata.

Zagrebački solisti su u svojoj dugoj karijeri doživjeli zvjezdane trenutke na svim najznačajnijim pozornicama svijeta. Na mnogim od tih koncerata, još od sedamdesetih godina prošlog stoljeća, nastupao je i Mario Ivelja na kontrabasu. Ovaj ugledni glazbenik i pedagog, tijekom karijere u Solistima surađivao je s nekoliko koncert-majstora, od kojih bismo svakako istaknuli maestra Tonka Ninića, ali i aktualnog Sretena Krstića. Ivelja je, uz sviračku,  imao i pedagošku karijeru te je svojim iskustvom i znanjem nadahnuo i obrazovao veliki broj mlađih kolega, koji sada također imaju respektabilne karijere, svirajući u raznim orkestrima u zemlji i inozemstvu. Osim kao vrhunski glazbenik, poznat je i kao dobri duh Zagrebačkih solista, uvijek spreman na šalu i podizanje atmosfere svojim jedinstvenim smislom za humor.

Njegova karijera svakako je ispunjena visokim umjetničkim standardima i vjerujemo da će na neki način i dalje prenositi svoja znanja i vještine na kolege u Solistima, ali i na mlade kontrabasiste.

Autor: Nikola

#artcaffe #unimedia #misomihocevic #opisfilm #hnkzagreb #zagrebackisolisti #muzickaakademijauzagrebu #marioivelja #hrvatskiglazbenizavod #kontrabas #dubllebass #jazz

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)