ArtCaffe

ArtCaffe
ArtCaffe Senka Bulić

Miljenko Jergović: Senka Bulić markantna je žena, lijepa glasa i velikoga glumačkog talenta

Varaždinci su izabrali Senku Bulić za novu čelnu osobu HNK u Varaždinu jer je program koji je ponudila prihvaćen kao najbolji. Svi vjeruju da je to najava novog vremena ove kazališne kuće u kojoj publiku očekuju zanimljive kazališne produkcije.

Senka Bulić, akademsko obrazovanje stekla je na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, a tijekom glumačke karije radila je sa renomiranim redateljima kao što su: Vito Taufer, Janusz Kic, Paolo Magelli, Božidar Violić, Paulo Tišljarić i mnogi drugi. Glumila je i u mnogim filmovima poput ‘Svećenikova djeca’, ‘Kako je počeo rat na mom otoku’ i ‘Cijena života’.

ArtCaffe Senka Bulić
ArtCaffe Senka Bulić

No, unatoč filmskim siskustvima Senka Bulić je ipak kazališno biće pa je nakon glume pokazala interes za režijom a mnogi su je primjetili i kad je postala ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta i kazališta u Velikoj Gorici, gdje se pokazala kao jako uspješna.

Poznata je izjava književnika Miljenka Jergovića koji je kazao o njoj: “Senka Bulić markantna je žena, lijepa glasa i velikoga glumačkog talenta. Ona nije starleta, nego je intelektualka, po čemu je danas skoro endemski slučaj među hrvatskim glumicama. Kao ravnateljica Pučkoga otvorenog učilišta u Velikoj Gorici od kazališta u tom gradu stvorila je ozbiljan, repertoarno respektabilan i nemoguće jeftin i materijalno nezahtjevan teatar i financijski unaprijedila Pučko otvoreno učilište”.

U svojoj karijeri dobila je više prestižnih nagrada a publika pamiti i nedavnu  uspješnicu u Dubrovnika gdje je ostavila dubok trag s predstavom “Tramvaj zvan žudnja”  Tennesseeja Williamsa u produkciji Kazališta Marina Držića.

Autor: Nikola

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)