ArtCaffe

ArtCaffe
ArtCaffe Nina Kleflin

Nina Kleflin: Nakon dječjih, veselim se i mjuziklima za odrasle u GK Komedija

Nina Kleflin – kazališna redateljica, zašto obožava dječje mjuzikle i suradnju s Nenom Belanom, kako je prošla njezina prva kazališna uloga, što je studirala i kako je dobila prestižne stipendije, koliko je naučila u Americi, kakvi su joj planovi za budućnost i što očekuje od angažmana u Komediji…

Pogledajte emisiju:

Nina je diplomirala na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, engleski jezik, književnost i fonetika i na zagrebaškoj Akademiji dramskih umjetnosti kao redatelj, smjer kazalište i radiofonija. Dobitnica je dviju prestižnih stipendija: stipendije američke vlade Fullbright za jednogodišnji rad na sveučilištu Carnegie Mellon u Pittsburghu i stipendije američke vlade za istaknute kazališne umjetnike The American Theatre Grant.

Kao redateljica vodija je SKUC (Studentski kulturni centar, Zagreb), zatim Visual Media kao redateljica i scernaristica filmskih spotova i kratkih filmova. Kao slobodna umjetnica profesionalno se bavila redateljstvom u brojnim kazalištima diljem Hrvatske i u inozemstvu, a stekla je i posebnu zaslugu dao redateljica Kazališta slijepih s kojima je imala vrlo uspješnu turneju po Engleskoj. S grupom Histerioni počela je raditi tijekom seminara “Stvaramo kazalište”  i svake godine bi zajednički radili na novim predstavama. Postavila je vrlo uspješnu predstavu Črni mačak s kojom su 2006. gostovali u Hrvatskoj, te predstave Teštament, Pere Budaka, kolaž jednočinki U ritmu srca, mladih hrvatskih spisatelja, te najnoviju predstavu Kameni svatovi, Augusta Šenoe s kojom je kazališna grupa Histerioni 2008. ponovo gostovala u Hrvatskoj.

Nina Kleflin je uprizorila i tri vrlo uspješna dječja mjzikla Matilda, Bambina i Čarobnjak iz Oza s kojim je otorila i Međunarodni dječji festival u Šibeniku, a bila je i nominirana za Nagradu hrvatskog glumišta 2008. za najbolje redateljsko ostvarenje za predstavu Fantazija, Marijane Nole.

Autor: Nikola

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)