ArtCaffe

ArtCaffe
@natasadangubic @misomihocevic @artcaffe @dubrovackeljetneigre @orlando

Otvaranjem Dubrovačkih ljetnih igara i nagradom “Orlando” ispunjene dvije velike želje Nataše Dangubić

Četvrtu sezonu Artcaffea otvaramo razgovorom s eminentnom glumicom Natašom Dangubić. Rekli bi neki da je ovo njezina godina od otvaranja do prestižnih nagrada, a i jedan i drugi san je ostvarila u svom rodnom Dubrovniku fantastičnim otvaranjem Dubrovačkih ljetnih igara i nagradom „Orlando“, koju je više nego zaslužila. Široj publici poznata je i kao Lucija iz hit-serije “Bitange i princeze”, a njezino matično kazalište u kojem gradi i uspješnu kazališnu karijeru je zagrebački ZKM,  gdje glumi u iznimno širokom rasponu uloga. ArtCaffe uvijek donosi više!

Pogledajte emisiju na našem Youtube kanalu i ne zaboravite kliknuti Subscribe.

U ArtCaffeu Nataša nam je ispričala o svom odnosu prema kazalištu, o radosti koju joj je donijela nagrada “Orlando”, o tome što joj znače sjećanja na Grad i koliko joj je Dubrovnik i dalje inspiracija. Što voli kuhati i kako je uopće počela glumiti? Kakav odnos ima prema plesu i voli li pisati? Tko joj je pomogao u pripremama za Akademiju i zašto se nije odmah upisala. Može li se izliječiti od infekcije kazalištem i tko su to kundurice? Kako uopće ulazi u uloge i gradi likove, ali i puno drugih zanimljivosti.

O Nataši Dangubić

@natasadangubic @misomihocevic @artcaffe @dubrovackeljetneigre @orlando Nataša Dangubić rođena je u Dubrovniku 1974. Magistrirala je glumu na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu 2000. Stalna je članica ansambla Zagrebačkog kazališta mladih od 2015. U ZKM-u je ostvarila uloge u predstavama: Živjet ćemo bolje (r. Senka Bulić), Folk Acts (r. Saša Božić), Dobro je dok umiremo po redu (r. Aleksandar Švabić), Svjetlo pada (r. Janusz Kica), Zdrav i čisti dom, to je baš po mom (r. Kristijan Ugrina), Mi i Oni (r. Dario Harjaček), Noćni život (r. Paolo Magelli), Rururururur (r. Marina Pejnović), Črna mati zemlaMoj muž (r. Dora Ruždjak Podolski).

@natasadangubic @misomihocevic @artcaffe @dubrovackeljetneigre @orlando Osim u matičnom kazalištu, surađuje i s drugim kazalištima i redateljima: bila je članica ansambla Teatra &TD, nastupa u predstavama Dubrovačkih ljetnih igara, a u mnogim kazališnim projektima surađivala je s redateljima Bobom Jelčićem, Natašom Rajković, Oliverom Frljićem, Sašom Božićem, Joškom Juvančićem, Ivicom Kunčevićem, Ivanom Plazibatom, Frankom Perković, Miranom Kurspahićem i drugima.

Kazališna, televizijska i filmska glumica s ostvarenim ulogama u seriji Bitange i princeze te u filmovima Ono sve što znaš o meni, Šuma summarum, Onaj koji će ostati neprimijećen, ZG 80, Crna kronika, Sex, piće, krvoproliće, Zabranjeno smijanje.

@natasadangubic @misomihocevic @artcaffe @dubrovackeljetneigre @orlando Dobitnica je Nagrade hrvatskoga glumišta 2020. za najbolju sporednu žensku ulogu u ZKM-ovoj predstavi Dobro je dok umiremo po redu, nagrade na Danima satire Fadila Hadžića (jedna od pet ravnopravnih glumačkih nagrada) za ulogu u predstavi Folk Acts Saše Božića (2017.), a za istu predstavu dodijeljena joj je i nagrada međunarodnog festivala Gumbekovi dani za najbolju žensku ulogu. Dobitnica je i Nagrade Ivo Fici na Festivalu glumca 1999. u Vinkovcima, nagrade na Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci (2001.) za najbolju žensku ulogu u predstavi Anna Weiss.

Autorica: Žana Mihaljević

Fotografije: Ivan Mihaljević

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)