ArtCaffe

ArtCaffe
@playboxshorts @sdudetskifilm @filmskifestival @hollywood @videoproduction @artcaffe

PLAYBOX SHORTS – studentski festival koji donosi dašak Hollywooda u Zagreb

Hollywoodski lifestyle na jednu noć – glamur, elegancija, crveni tepih i izvrsni filmovi, a ideja je to koju želi oživjeti studentska udruga “Playbox Production”, moći će se doživjeti 14. listopada u Zagrebu u Kinu Forum s početkom u 19 sati. Preporuke za pogledati filmove dodijelila su poznata lica u svijetu kinematografije, a u filmovima se pojavljuju i hrvatske zvijezde kazališta i televizije

Od ideje do realizcije – sve rade studenti

@playboxshorts @sdudetskifilm @filmskifestival @hollywood @videoproduction @artcaffePlaybox Shorts festival je kratkometražnih filmova čiji su dramaturzi, redatelji, snimatelji, montažeri, producenti, glumci – studenti umjetničkih fakulteta koji zaslužuju jednako svečanu premijeru kao i visokobudžetni dugometražni filmovi u Hrvatskoj.

@playboxshorts @sdudetskifilm @filmskifestival @hollywood @videoproduction @artcaffe“Cilj je da svaki student, glumac i posjetitelj festivala ima priliku prošetati crvenim tepihom i fotografirati se na istom ispred službenog press walla revije Playbox Shorts kao i službenih plakata filmova. Svaka osoba koja je radila na filmovima koji će se prikazati, imat će priliku prošetati se dugim crvenim tepihom koji vodi do pozornice na kojem se mogu nakloniti i na tu jednu noć osjećati ponosno što su sudjelovali na studentskom filmu”, rekao je predsjednik udruge i redatelj dvaju filmova koji će se prikazati Karlo Gagulić.

@playboxshorts @sdudetskifilm @filmskifestival @hollywood @videoproduction @artcaffeNa festivalu će se prikazati pet filmova: “Ispit”, autorice Nine Anđelković u režiji Karla Gagulića, koji potpisuje i režiju filma “Šta će selo reć”, čiji je autor Luka Šamadan, “Brač-Seline”, autora i redatelja Valenta Majte, “Bilo jednom u videoteci”, autora i redatelja Petra Bašića, te iz Sarajeva s Omladinskog filmskog festivala (OFF)  stiže film “Jan”, autora i redatelja Kenana Musića.

@playboxshorts @sdudetskifilm @filmskifestival @hollywood @videoproduction @artcaffe“Suradnja OFF-a i Playboxa započela je 2021. godine zahvaljujući platformi Croatian film na kojemu se nalazi moj prvijenac ‘Brod u boci’. Direktor festivala Kenan Musić kontaktirao me i pozvao da dođem s filmom u Sarajevo i tada je sve krenulo. Naravno, nitko od nas nije ni slutio da ću, eto sada već treću godinu zaredom, biti gost s filmovima na OFF-u. Prošle godine OFF i Playbox sklopili su službeni sporazum o suradnji, mi imamo premijere kod njih, oni imaju premijere kod nas i tome se baš jako veselim i mislim da je to jedna od najljepših čari festivala, stvaranje konekcija“, kazao je Gagulić, koji svoje filmove rado šalje na razne festivale i skuplja pohvale.

Pogledajte više na povezici:

https://croatian.film/hr/films/20591

Preporuke za pogledati filmove dodijelila su i poznata lica u svijetu kinematografije kao što su Vinko Brešan, Kristijan Milić, Ivan Maloča, Ozana Ramljak, a podršku je pružio i Hrvatski audiovizualni centar. Preporuke i podršku, kazao je, cijeni jer nije lako organizirati festival. “Najteži dio posla je osigurati da se festival napravi, a to znači zatvoriti kompletnu financijsku konstrukciju. Mi smo je, unatoč teškom pronalasku financija, uspjeli zatvori i od tada nam više nije ništa teško u organizaciji. Počeli smo s pripremama na vrijeme, filmovi su završeni i spremni već sada za distribuciju, a mi jedva čekamo 14. listopada da sve počne i da vidimo kako festival i publika dišu zajedno “, objasnio je Gagulić.

Nagrada za najbolji kratkometražni igrani film

@playboxshorts @sdudetskifilm @filmskifestival @hollywood @videoproduction @artcaffeIako su većinski dio na filmovima odradili studenti, u ovim se filmovima pojavljuju i hrvatske zvijezde kazališta i televizije, kao što su Ana Begić Tahiri, Goran Grgić, Fabijan Pavao Medvešek, Mia Melcher, Filip Vidović, Martina Čvek, Ksenija Pajić, Željko Königsknecht, Zijad Gračić i Ksenija Marinković. Iako se još uvijek ne može otkriti tko će se od navedenih zvijezda pojaviti na crvenom tepihu Playbox Shortsa, moguće je očekivati mnoge  poznate glumce koji su glumili u tim filmovima.

Posjetitelji festivala moći će preko QR koda, koji će se prikazati na platnu nakon projekcije filmova, glasovati za najbolji kratkometražni igrani film koji će biti simbolično nagrađen. Ulaznice možete potražiti na: https://core-event.co/events/plyabox-shorts-e025/

Autorica Žana Begić

Fotografije: Arhiva Playbox

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)