ArtCaffe

ArtCaffe
@slobodanbegic @artcaffe @dubrovackisimfonijskiorkestar @dso @dubrovnik

Slobodan Begić: Dubrovački simfonijski orkestar vrijedan je nacionalne pažnje zbog svoje umjetničke razine i važnosti za Grad i Hrvatsku

Slobodan Begić, dirigent, violinist, utemeljitelj Kvarteta Sorkočević, profesor je i bivši ravnatelj Umjetničke škole Luke Sorkočevića te trenutačni ravnatelj Dubrovačkog simfonijskog orkestra (DSO). U ArtCaffeu nam je govorio o svom životu, umjetničkim izazovima, dubrovačkoj glazbenoj sceni, djelovanju DSO-a i planovima za budućnost. ArtCaffe uvijek donosi više!

Pogledajte jubilarnu 100. emisiju na našem Youtube kanalu i kliknite Subscribe:

Maestro Begić, u ArtCaffeu govorio nam je o svojim počecima, školovanju, karijeri i glazbi kao umjetničkom izazovu koji nikad nije nestao. @slobodanbegic@dubrovackisimfonijskiorkestar @artcaffe @dubrovnik @kvartetsorkocevicVeć desetljećima, od samog utemeljenja, vodio je Kvartet Sorkočević, ali je svirao i u drugim ansamblima, nastupajući  u Dubrovniku te diljem Hrvatske i u inozemstvu. Bio je član i Dubrovačkog simfonijskog orkestra kojem je danas na čelu, kao i orkestra u Mostaru, s kojim je imao više zapaženih nastupa. Osvrnuo se i na umjetničke prilike u Gradu, na perspektive umjetnika i njihove mogućnosti djelovanja u odnosu na kolege u drugim središtima u Hrvatskoj.

@slobodanbegic@dubrovackisimfonijskiorkestar @artcaffe @dubrovnik @kvartetsorkocevicS Kvartetom Sorkočević  godinama je nastupao u crkvi Sv. Spasa na Stradunu, a snimio je i dva CD-a te glazbeno-dokumentarni film “Glazba dubrovačkih salona” koji je prikazan na više televizija. Kao čovjek s potrebom za stalnim napredovanjem, uspješno je završio i studij dirigiranja te se posljednjih godina posvetio i tom izazovu, unatoč brojnim obvezama, osobito dok je bio ravnatelj Umjetničke škole Luke Sorkočevića.

@slobodanbegic@dubrovackisimfonijskiorkestar @artcaffe @dubrovnik @kvartetsorkocevicTakođer, aktivno se bavi i skladanjem, neka od njegovih djela praizvedena su u Dubrovniku, a također je skladao i glazbu koja je korištena kao glazbena podloga u dokumentarnim filmovima. Kompozicija “Adio pameti”, koju izvodi s kolegom Denisom Ajdukovićem, bila je i dio multimedijalne i fotografske izložbe “Izvan okvira”, koja se održala u galeriji u Lazaretima.

@slobodanbegic@dubrovackisimfonijskiorkestar @artcaffe @dubrovnik @kvartetsorkocevic

Nakon uspješnog vođenja Umjetničke škole Luke Sorkočevića, Begić je na novoj funkciji ravnatelja Dubrovačkog simfonijskog orkestra pokrenuo mnoštvo novih projekata.

Autor: Ivan Mihaljević

Fotografije: Ivan Mihaljević/Unimedia/Opis film

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)