ArtCaffe

ArtCaffe
@ananetrbko @71ljubljanafestival @artcaffe

Velika večer vrhunske opere: Anna Netrebko, Elena Zhidkova, Yusif Eyvazov i Željko Lučić na 71. Ljubljana festivalu

U čarobnom ambijentu Ljubljanskog festivala, 11. srpnja, ljubitelji opere doživjeli su nezaboravnu glazbenu poslasticu s nastupom svjetski poznatih opernih zvijezda – Anne Netrebko, Elene Zhidkove, Yusifa Eyvazova i Željka Lučića, koji su svojim izvedbama uistinu publici oduzele dah.

Samo nekoliko trenutaka nakon što se zavjesa podigla, Anna Netrebko, slavna sopranistica, osvojila je publiku svojom virtuoznošću i predivnim glasom. Njezina interpretacija arija iz najpoznatijih opera, poput “La Traviate” i “Tosce”, izazvala je emocije te golemo poštovanje publike, dok je njezin glas, snažan i istodobno nježan, prenosio svaku nijansu likova koje je utjelovila.

@71ljubljanafestival @opera @artcaffeElena Zhidkova, mezzosopranistica, donijela je snagu i dubinu svojim nastupom. Njezina interpretacija arije iz “Carmen” očarala je publiku, a njezin izražaj i scenska prisutnost dodali su novu dimenziju izvedbi. Njezin talent i energija na pozornici bili su neodoljivi, ostavljajući snažan dojam na publiku.

Yusif Eyvazov, tenor, donio je snažan i emotivan izričaj svojim nastupom. Njegova izvedba arije iz “Turandota” bila je izniman trenutak večeri, dok je interpretacija arije iz “Rigoletta” dodala poseban šarm i emociju. Njegov glas svakako je ostavio dubok dojam na prisutne.

@71ljubljanafestival @opera @artcaffeŽeljko Lučić, bariton, oduševio je svojom snažnom interpretacijom arija iz “Nabucca” i “Don Carlosa”. Njegov glas, bogat i snažan, bio je savršeno upotpunjen izražajnim glumačkim vještinama, stvarajući uvjerljive portrete likova koje je tumačio. Njegova prisutnost na pozornici očarala je publiku i pridonijela cjelokupnom dojmu predstave.

Svaki od izvanrednih izvođača donio je svoj jedinstveni šarm večeri, a kad su im se glasovi spojili, publika je svjedočila pravom opernom spektaklu. Orkestar i zbor, sjajno vođeni, pružili su nužnu podršku solistima, stvarajući uzbudljivu i nadahnjujuću glazbenu podlogu.

@71ljubljanafestival @opera @artcaffeUmjetnička vrijednost ovog koncerta svakako je bila iznimna, jer su Anna Netrebko, Elena Zhidkova, Yusif Eyvazov i Željko Lučić, kao majstori svoje umjetnosti, donijeli operu u punom sjaju na pozornicu Ljubljana festivala. Njihova sposobnost prenošenja emocija kroz glazbu i glumu dodala je dubinu te intimnost ovom izvedbenom iskustvu.

Ova večer definitivno će ostati urezana u sjećanju publike, a slobodno se može reći da je njihov nastup na Festivalu bio vrhunac ovogodišnjeg događaja te dokazao zašto su ove  zvijezde među najcjenjenijim i najtraženijim opernim pjevačima u svijetu.

Više o programu, događanjima i gdje možete kupiti karte potražite na službenoj internetskoj stranici: https://ljubljanafestival.si

Autorica: Žana Begić

Fotografije: Darja Štravs Tisu/Andraž Kobe/Ljubljana festival

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)