ArtCaffe

ArtCaffe

Sofijska filharmonija i violinist Vesko Eškenazi gostuju u Lisinskom

Najpoznatiji bugarski ansambl svjetskoga ugleda ove godine obilježava 94. godišnjicu postojanja, a u Lisinski dolazi 26. studenoga pod vodstvom karizmatičnog šefa dirigenta Najdena Todorova, uz svjetski hvaljenog violinista Veska Eškenazija.

Orkestar, kojim su kroz njegovu dugu i bogatu povijest ravnali slavni dirigenti poput G. Roždestvenskoga, K. Mazura, sira N. Marinera, L. Hagera i V. Gergijeva, svojim je svjetskim turnejama stekao ugled i izgradio neprijeporni autoritet vrhunskoga orkestralnoga ansambla koji hvale i najzahtjevnija publika i najstroži svjetski glazbeni kritičari.

Orkestar je poznat i po suradnji na posebnim projektima s pop i rock glazbenicima poput Stinga te grupama Bee Gees, Deep Purple i dr. U ciklusu Lisinski subotom Sofijska filharmonija izvest će djela Mendelssohna-Bartholdyja, a kao solist nastupit će violinski virtuoz, nekadašnje čudo od djeteta, Vesko Eškenazi.
Nakon koncerta na pozornici će se održati Razgovor s umjetnicima u kojem će sudjelovati Najden Todorov i Vesko Eškenazi.

Autor: Nikola Mihaljević

Foto: KD Vatroslava Lisinskog

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)