ArtCaffe

ArtCaffe

Vedran Kukavica: Gostovanjem u ArtCaffeu ostvario sam dugogodišnji san i dobio okladu!

Vedran Kukavica, novinar, urednik, pisac, keto borac, PR-ovac i glasnogovornik, čovjek koji je gostovanjem u ArtCaffeu uspio osvojiti 100 eura i ispuniti jedan drugi svoj veliki san, a o čemu je točno riječ pogledajte u emisiji. Govori nam i o tome kako se nosi s popularnošću svojih priloga iz gospodarstva koje gleda i staro i mlado te zašto je član triju društava, i jesu li to tajna ili neka druga društva. Kakav je njegov odnos prema Hajduku, Franji Tuđmanu, što je on to radio u ratnoj propagandi, ali i o tome kako je uopće postao pisac i što i zašto on to zapravo piše…

Pogledajte emisiju i kliknite subscribe:

Vedran je, iako po formalnom obrazovanju daleko od ekonomije, ipak široj javnosti najpoznatiji kroz svoj rad u gospodarskoj redakciji HRT-a, gdje je već dugo urednik i autor. Upravo zbog svojih priloga u jednom trenutku se našao u situaciji da ima dovoljno vremena kako bi se mogao početi baviti i pisanjem. Nakon toga sve ostalo je povijest, što dokazuju i njegovi vrlo uspješni i čitani romani.

ArtCaffe_Vedran Kukavica ArtCaffe_Vedran Kukavica

O Vedranu Kukavici

Vedran Kukavica (Imotski 1965.) profesor je filozofije i diplomirani lingvist, dobitnik Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu za najbolji studentski rad 1990. godine. Tijekom Domovinskog rata bavio se ratnom propagandom u Upravi za informativno-psihološko djelovanje (IPD) Ministarstva obrane Republike Hrvatske. Novinarsku karijeru započeo je u Slobodnoj Dalmaciji, radio je u Nedjeljnoj Dalmaciji, Obzoru, Vjesniku i Globusu, a objavljivao je tekstove i u brojnim drugim hrvatskim tiskovinama. Bio je marketing-menadžer u Privrednoj banci Zagreb, koncernu Agrokor i Financijskoj agenciji te glasnogovornik Hrvatskog fonda za privatizaciju. Urednik je “Poslovnih vijesti” na Četvrtom programu HTV-a. Bavi se planinarenjem, zagovara ketozu i političku nekorektnost.

Autor: Žana Begić

Fotografije: Ivan Mihaljević/Unimedia

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)