ArtCaffe

ArtCaffe

“Zvjezdice” su moj životni projekt, no pomalo mi je krivo što me se veže isključivo uz njih

Zdravko Šljivac ₋ dirigent, skladatelj, glazbeni producent, osnivač mnogih festivala te utemeljitelj i voditelj najuspješnijega hrvatskoga  dječjeg zbora „Zvjezdice“, ekskluzivno je gostovao u ArtCaffeu kod Borisa Homovca.

Maestro koji živi glazbu 24 sata otkriva u čemu je tajna uspjeha „Zvjezdica“ u svjetskim okvirima te priznaje da je članicama zbora i profesor, i otac, i majka, i psiholog i prijatelj. Prokomentirao je i koliko se smatra zaslužnim za estradni uspjeh Nine Badrić, bivše „Zvjezdice“, te mlađih opernih zvijezda, poput Evelin Novak. Razotkrio je, također, i prednosti i zamke sudjelovanja mladih talentiranih pjevača na brojnim televizijskim talent showovima te razloge neuspjeha hrvatskih predstavnika na Eurosongu posljednjih desetak godina. Progovorio je i o fenomenu Severine te činjenice da mladi danas najradije slušaju srpski turbo-folk. Između ostaloga, otkriva i žali li danas što je u mladosti uspješnu nogometnu karijeru zamijenio glazbenom.

Pogledajte iskreni i zanimljivi razgovor, u kojem je maestro Šljivac prvi put javno otkrio nekoliko detalja iz profesionalnog i osobnog života.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)