ArtCaffe

ArtCaffe

Jazz obrade kompozicija W.A. Mozarta na 5. Amadeus festu u Bjelovaru

Umjetnički ravnatelj Amadeus festa, prof. Hrvoje Pintarić, najavio je da će i ove godine nastaviti tradiciju koncerata na kojima se u Jazz obradama izvode kompozicije W.A. Mozarata. Ovogodišnji jazz koncert održava se u subotu, 15.10.2022. u 20 sati u Domu kulture i kao na svim koncertima ulaz je besplatan a nastupit će BsFunInstallation.

B’s FUNstallation  okupio je trubač Zvonimir Bajević  2012 među prijateljima iz HGM Jazz orkestra. Tijekom glazbenog sazrijevanja pod motom „always keep the channel open“ pojedinačno ili grupno su surađivali sa mnogim poznatim glazbenicima kaš što su renomirani Elvis Stanić Group, Jazz Me Do Quintet, Satellite Quartet, Tamara Obrovac Transhistria Ensemble, Jazz Orkestar HRT-a, HGM Jazz orkestar Zagreb, The Problems, Lasse Lindgren Big Constellation, The Bonebomb, Big band RTV Slovenija.

Članovi sastava su: Mario Bočić, tenor saksofon, Zvonimir Bajević, truba, krilnica, Davor Doležal, gitara, Luka Žužić, klavijature, trombon, Goran Rukavina, kontrabas, električna bas gitara i Borko Rupena, bubnjevi.

Do sada su nastupali u diljem Hrvatske i Europe a imali su i turneju po Kini, a  2014. Snimili su autorski album „ Sixto“ te 2018. Album „Blue Line“ a u pripremi su i trećeg albuma. Za nastup u Bjelovaru pripremili su posebne aranžmane kompozicija W.A. Mozarta ali i druge kompozicije iz njihovog repertoara. Vjeruju da će ih bjelovarska publika dobro peimiti jer je poznato da Bjelovar ima dugu tradiciju Jazza.

Autor: Nikola Mihaljević

Fotografije: BsFunInstallation

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)