ArtCaffe

ArtCaffe
Ecija Ojdanic

“Jel’ tako Zorane?”, hit komedija Ecije Ojdanić i Vedrana Mlikote

Komedija u režiji Tamare Damjanović, prema književnom predlošku virtuoza kratkih priča, Tanje Mravak, izvodi se u Kazalištu Marina Držića. U predstavi igra izvrsna drnišanka, osnivačica teatra Moruzgva,  Ecija Ojdanić sa isto tako fantastičnim Vedranom Mlikotom, Ivom Kraljević, Ivanom Čuićem i Ivom Šimić. Autorica je napisala ovu sjajnu mijaturu pod nazivom “Jel’ tako, Zorane?” napisala upravo za tu svrhu.

Predstava se izvodi u koprodukciji Kazališta Marina Držića s Kazalištem Moruzgva i izvest će se premijerno na Velikoj Sceni, 21. siječnja u 20 sati te potom reprizno 22. siječnja u 18h & 20h te 23. siječnja u 20 sati u KMD u Dubrovniku.

Priča i predstava, u fokusu ima obiteljski događaj koji razotkriva njihove neuralgične točke iz prošlosti, istovremeno se ispreplećući s aktualnim događajem člana obitelji koji je nehotice izazvao sukob s osobom drugačije nacionalnosti.

Vječno, pa tako i danas, aktualne teme u ovom su tekstu oblikovane uz veliku dozu humora koji se s jedne strane suptilno poigrava s klišejima dalmatinskog mentaliteta, a s druge donosi toplu ljudsku priču o malim, svima nama tako bliskim, sudbinama o kojima se često ne usudimo govoriti.

Autor: Žana

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)