ArtCaffe

ArtCaffe
ArtCaffe_1_Massimo

Opusti se, uživaj, poslušaj i “Zamisli” Massima kako izvodi pjesmu legendarnog Rajka Dujmića

Pjesma koju izvodi jedinstveni Massimo, znakovitog naziva “Zamisli”, u vrlo kratkom roku postala je veliki radijski hit. Massimo je jedan od rijetkih pjevača koji svojom interpretacijom može “iznijeti” pjesmu autora kao što je to bio Rajko Dujmić. Cijelu ovu priču inicirala je Rajkova supruga Snježana i pjesmu iz ostavštine velikog kompozitora povjerila upravo njemu kako bi publika još jednom imala prigodu  uživati u Rajkovoj glazbi.  

ArtCaffe ne prati pop i zabavnu glazbu, ali Massimo je svojim interpretacijama daleko iznad toga i stoga zaslužuje da o njemu pišemo, a kao što pamtite, bio je i gost u našoj emisiji. Massimo definitivno svojim umjetničkim izričajem ima mjesto među velikanima naše glazbe, ali i općenito pop kulture, upravo kao što na sličan način svoje mjesto, primjerice, u Velikoj Britaniji imaju Sir Elton John, David Bowie ili drugi umjetnici koji su utjecali na kreiranje suvremenih umjetničkih izričaja.

ArtCaffe_4_Massimo_Barbara Nola
ArtCaffe: Massimo i Barbara Nola u spotu za pjesmu “Zamisli”

U videospotu za pjesmu “Zamisli”, koji je režirao Radislav Jovanov Gonzo, uz Massima gostuje i Barbara Nola,  koja se potpuno uklopila u ulogu i fantastično odradila svoj dio posla. No, nama je zanimljiv Massimo koji pokazuje i tu stranu svojih umjetničkih talenata; on jednostavno ima izvanredan osjećaj za vizualno, odličnu  komunikaciju s kamerom, glumačku ekspresivnost, prenosi emocije, ukratko njegova gluma je potpuno filmska. To nam daje nadu da ćemo ga uskoro imati prigodu gledati u nekom igranom filmu, ali ne u minornim epizodnim ulogama, nego u najmanju ruku kao glavni sporedni lik. Sigurni smo da bi se odlično snašao u takvoj ulozi, a sad je vrijeme na autorima da mu ponude uloge.

ArtCaffe_2_Massimo
ArtCaffe: Massimo u sceni iz videospota za pjesmu “Zamisli”

No da se vratimo još malo na “Zamisli”. Prema dostupnim informacijama, na dodjeli nagrade “Rajko Dujmić”, kojom je nagrađena pjesma “Mali krug velikih ljudi”, dogodio se susret s gospođom Dujmić koja mu je tada predložila svoju ideju. Massimo je to opisao ovako: Ivan i ja nismo ni znali što će se sve dogoditi kada smo prošle godine došli na dodjelu nagrade “Rajko Dujmić”. Na dodjeli je gospođa Snježana prišla Ivanu i zamolila ga da čuje Rajkove materijale i da vidi je li moguće da on završi pjesmu i prilagodi je za mene i Dečak se odmah primio posla. Kad je bila spremna, poslušao sam je i sjela mi je od prve, a to mi se ne događa često. Zvučalo je kao da je netko spojio Rajka Dujmića i “Scary Monsters” Davida Bowieja. Riječ je o jednom čudnom konglomeratu svega lijepog što je Rajko kao kompozitar imao i svega onoga što ja jesam u pjesmama.

Pjesma “Zamisli” jedna je od onih pjesama koje propituju život, prolaznost, čovjekove slabosti, ali i radost što imamo priliku živjeti i djelovati u ovom lijepom univerzumu. Vjerujemo da će kao i sve Rajkove pjesme postati istinski klasik.

Pogledajte Massimovo gostovanje u prvoj sezoni ArtCaffa

Vjerujemo da će “Zamisli” do najavljenog koncerta u Areni Zagreb 5. 11. 2022. biti istinski hit koju će publika pjevati od početka do kraja zajedno s Massimom, kao što se to događa na koncertima velikih umjetnika koji su daleko više od pop pjevača.

Autor: Žana Begić

Fotografije: Iz videospota “Zamisli”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)