ArtCaffe

ArtCaffe

“Bila je to ševa” otvara i zatvara 10. Bobijeve dane smijeha

Iako ne u listopadu kao proteklih devet godina, Bobijevi dani smijeha, posvećeni velikom Histrionu, Josipu Bobiju Marottiju, ove godine počinju u studenome.

Na ovogodišnjim, desetim po redu, Bobijevim danima očekuju vas gostujuće komedije iz nekoliko zagrebačkih kazališta (Komedija, Rugatino, Gavella, Kerempuh i Teatar Exit)  te iz drugih hrvatskih gradova (Gradsko kazalište Požega, Glumačka družina Kreator, Bjelovar, HNK u Varaždinu, Gradsko kazalište Virovitica, Gradsko kazalište „Joza Ivakić“, Vinkovci, HNK Zadar, Kotar teatar, Delnice, i Kerekesh teatar, Varaždin).

„I ove, pandemijske godine, histrionski je studeni posvećen velikom Histrionu Josipu Bobiju Marottiju. Naš nas je dragi Bobi fizički napustio 2011. godine, ali nema gotovo ni jednog dana da se u Histrionskom domu ili na Opatovini ne sjetimo našeg vjernog Histriona i njegove dobrote. Stoga i jest smijeh osnovna odrednica njegova festivala. Pouzdano znam kako bi to i Bobi najviše volio. Teško mi se još pomiriti s tim da više nema mog dragog učitelja i velikog Histriona, ali kad pomislim da ću s kolegama na Bobijevim danima smijeha spiti za njegovu dušu dost ‘histriončeka’, bude mi lakše!”, rekao je ususret Festivalu Zlatko Vitez, utemeljitelj Histriona.

Deseti Bobijevi dani smijeha svečano su otvoreni 7. studenoga u 20 sati premijerom predstave „Bila je to ševa“ Ephraima Kishona, u režiji Lee Anastazije Fleger, a zatvaraju se 25. studenoga u 20 sati svečanom dodjelom Bobijevih nagrada te reprizom iste predstave. U predstavi „Bila je to ševa“ glume Hrvoje Klobučar, Vanda Winter i Zlatko Ožbolt.

 

Autor: ArtCaffe

Fotografije: Histrionski dom

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)